ForumTayfa  

Go Back   ForumTayfa > Güvenlik & Bilgisayar & İnternet & Webmaster & Programlama Bölümü > Güvenlik & Bilgisayar & İnternet & Webmaster & Programlama > ASP, Perl, Php, Html

ASP, Perl, Php, Html ASP, Perl, Php, Html, Java gibi her tür programcılık dili için yardım alabilceğimiz bölüm...

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16.11.08, 22:58   #1 (permalink)
Yeni Tayfa
 
Kaptan Jack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Nov 2008
Nereden: Sakarya
Mesaj Sayısı: 22
Konu Sayısı: 3
Takım: Trabzonspor
Rep Gücü: 0
Rep Puanı: 50618
Rep Derecesi : Kaptan Jack 0-250000Kaptan Jack 0-250000Kaptan Jack 0-250000Kaptan Jack 0-250000Kaptan Jack 0-250000Kaptan Jack 0-250000Kaptan Jack 0-250000Kaptan Jack 0-250000Kaptan Jack 0-250000Kaptan Jack 0-250000Kaptan Jack 0-250000
Ruh Hali:

Üyenin Facebook Profilini Ziyaret Et Üyenin Twitter Profilini Ziyaret Et
Standart PHP ile veri tabanındaki bilgileri listelemek




PHP bildiğimiz gibi birçok veri tabanı ile çalışır bunların en başındada MYSQL gelir.Bu anlatacağım derste MYSQL de oluşturduğumuz veri tabanındaki bir tablodan veri listeleyecez..Bizim veri tabanı adımız forumtayfa olsun ve bilgilerimizde uyeler tablosunda olsun ve tablomuzda

id,kullaniciadi,cinsiyet ve email alanları olsun ve bu alandaki bilgileri listeleyelim.

Evet bir ön bilgiden sonra anlatıma başlıyorum.

ilk olarak veri tabanına bağlanmamızı sağlayacak olan ayar.php dosyası oluşturalım..

ayar.php içeriğini alttaki gibi yapalım..

<div style="margin: 5px 20px 20px;"> <div class="smallfont" style="margin-bottom: 2px;">
PHP- Kodu:
    <?php
/*
Bismillahirrahmanirrahim.
*/

$dbhost  "localhost";   

// Genelde localhosttur değiştirmeyin..

$dbkullanici "root";  

// MYSQL kullanıcı adı..hostçunuzuz size verdiği bilgilerde var..

$dbsifre  "sifre";

// MYSQL bağlantı şifresi..hostçunuzuz size verdiği bilgilerde var.. 

$dbadi "forumtayfa"

// MYSQL'de oluşturduğunuz veri tabanı adı


// Veri tabanı bağlantısı için gerekli bilgileri aldık şimdi bağlantıyı yapalım..

$baglan mysql_connect($dbhost,$dbkullanici,$dbsifre);

if(!
$baglan)
   { (
'MYSQL Bağlanamıyor..!!');}  
else
   { (
'MYSQL bağlantısı kuruldu...'); }

mysql_select_db($dbadi,$baglan) or die ("veri tabanına bağlanamıyor");

?>

ayar.php
dosyamızın kodlarını yazdık..şimdi sıra verileri listeleyeceğimiz listele.php dosyasını oluşturmada.<div style="margin: 5px 20px 20px;"> <div class="smallfont" style="margin-bottom: 2px;">
PHP- Kodu:
    <?php
/*
Bismillahirrahmanirrahim
*/

/*
veri listelemek için öncelikle veri tabanına bağlanmam gerekir bunun için veri tabanı bağlantısı yaptığım ayar.php dosyasını listele.php dosyasının içine aktarmam gerek.
*/

include ("ayar.php"); // ayar.php dosyamızı içeri aktardık..

echo "
<html>
<head>
<title>Veri Tabanındaki Bilgileri Listeleme</title>
</head>
<body><table width=\"100%\">
<tr>
<td>Üye ID</td>
<td>Kullanıcı Adı</td>
<td>Cinsiyet</td>
<td>E-Posta</td>
</tr>
"
;

/* 
Tablomuzdaki sabit kalacak kısımları listeleme 
yapmadan önce echo komutu ile yazdırdım. şimdi listelemeye başlayabiliriz.
*/

$sor mysql_query("select * from uyeler order by id");

while (
$listele mysql_fetch_array($sor)) {

$id                  $listele['id'];
$kullaniciadi $listele['kullaniciadi'];
$cinsiyet      $listele['cinsiyet'];
$email            $listele['email']; 

echo 
"
<tr>
<td>
$id</td>
<td>
$kullaniciadi</td>
<td>
$cinsiyet</td>
<td>
$email</td>
</tr>
"
;

}


echo 
"
</table>
</body>
</html>"
;

?>

Bu şekilde verileri basit bir tabloda listeleyebiliriz.

Listelemeyi yaparken sıralamayı sondan başa doğru yapmak için

$sor = mysql_query("select * from uyeler order by id ASC");
satırını
$sor = mysql_query("select * from uyeler order by id DESC");
olarak değiştirebilirsiniz.


ASC baştan sona,DESC sondan başa doğru listelemenizi sağlar.

Anlatım : Kaptan Jack (Hamdi Kalaycı)

Kaynak göstermeden alıntı yapmak yasaktır..


__________________
Kanadımı kırdılar uçamadım anne
Savaşa soktular koşturdum
Kalbini açamayan herkesin aklına
Eğriyi doğruyu ben soktum


Sonbaharda dökülen yapraktım
İlkbaharda geri geldim ben
Aileme dostuma selamlar olsun
Gökkuşağındaki bir rengim ben


Kaptan Jack isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.04.09, 20:00   #2 (permalink)
***Master Of Music***
 
AnathemA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Nereden: İzmir
Mesaj Sayısı: 10.752
Konu Sayısı: 1359
Takım: Galatasaray
Rep Gücü: 1483834
Rep Puanı: 148381097
Rep Derecesi : AnathemA 0-10000000AnathemA 0-10000000AnathemA 0-10000000AnathemA 0-10000000AnathemA 0-10000000AnathemA 0-10000000AnathemA 0-10000000AnathemA 0-10000000AnathemA 0-10000000AnathemA 0-10000000AnathemA 0-10000000
Standart Cevap: PHP ile veri tabanındaki bilgileri listelemek




Eyvallah kardeş, yarın php sınavım var bakalım işime yarayacak bazı ayrıntılar gördüm sende


__________________
"Şu dünya bir dağ gibidir.
Ona nasıl seslenirsen o da sana sesleri öyle aksettirir.
Ağzından hayırlı bir laf çıkarsa, hayırlı laf yankılanır.
Şer çıkarsa, sana gerisin geri şer yankılanır.
Öyleyse kim ki senin hakkında kötü konuşur, sen o insan hakkında kırk gün kırk gece sadece güzel sözler et.
Kırk günün sonunda göreceksin her şey değişmiş olacak.
Senin gönlün değişirse dünya değişir."

Şems-i Tebrizi
AnathemA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.02.12, 16:39   #3 (permalink)
Yeni Tayfa
 
omyalim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Mesaj Sayısı: 1
Konu Sayısı: 0
Rep Gücü: 0
Rep Puanı: 10
Rep Derecesi : omyalim 0-250000
Standart Cevap: PHP ile veri tabanındaki bilgileri listelemek




Hocam harika olmuş Peki; 3 Adet Div Olan Bir WEB sayfasında Ortada Bulunan maindiv isimli div içerisine bu bilgileri yerleştirmek için ne yapmamız gerekir. Soldaki leftdiv içerisinde listelenmiş birkaç database var. Tıklanan Database bilgilerini maindiv içerisinde görmek istiyoruz. Yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkürler.


omyalim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Veri Tabanı Kavramına Giriş silentwolf Programlama 1 23.10.09 13:15
Çizilen CD ve DVD'den veri kurtarma -BuRAk- Resimli Program Anlatımı 6 11.05.08 04:52
internet & veri avastome Programlama 1 23.01.08 19:20


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
ForumTayfa

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 16 22 23 24 25 26 27 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 95 96 97 98 99 100 102 103 104 105 106 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 167 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271


ForumTayfa - Link Değişimi
Telinka İletişim | Voip Ürünleri | Link Değişimine Katılın |

Sitemiz bir forum sitesi olduğundan dolayı, kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. ForumTayfa Yöneticileri mesajları itina ile kontrol etse de, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız [email protected] email adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Any member of our web site has the right of adding comments instantly without getting permisson due to the forum structure of our site basis. Althought, our site modarators check comments with care, all the responsibilities sourced from these comments directly belong to the members. If you still find any illegal content in our site ( A.buse, H.arassment, S.camming, H.acking, W.arez, C.rack, D.ivx, Mp.3 or any Illegal Activity ), please report us via [email protected] .Your reports will be evaluated as soon as the arrival of your e-mail.