ForumTayfa  

Go Back   ForumTayfa > Eğitim > Ödevler - Dersler - Tezler

Ödevler - Dersler - Tezler Ödevler, Dersler ve Tezlerle ilgili istek ve paylaşım yaptığımız bölüm

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12.03.10, 02:17   #1 (permalink)
Süper Tayfa
 
Miss Alone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Nereden: yeditepe istanbul
Mesaj Sayısı: 6.380
Konu Sayısı: 787
Takım: Galatasaray
Rep Gücü: 1507884
Rep Puanı: 150786700
Rep Derecesi : Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000
Ruh Hali:

Standart Maliyet Muhasebesi Final Deneme Sınavı 3




1-) Maliyet muhasebesi sistemleri ile ilgili olarak hangisi yanlıştır?
A) Fiili rakamlara dayanan maliyet muhasebesi sistemine “iş işten geçtikten sonra bulunan” maliyetler adı da verilir.
B) Standart maliyetler, bilimsel ve teknik esaslara göre belirlenir.
C) Tam maliyet sisteminde tüm genel üretim giderleri dönem gideri kabul edilir.
D) Sipariş maliyet sisteminde sipariş, stok amacıyla işletme yönetiminden gelen bir üretim emri de olabilir.
E) Safha maliyet sisteminde üretimin geçirdiği safhalar boyunca maliyetler toplanır.

--------------------------------------------------------------------------------
2-) Gelir elde etmek amacıyla varlık tüketildiğinde, tüketilen varlığın maliyeti neye dönüşür?
A) Maliyet
B) Gider
C) Maliyet Gideri
D) Zarar
E) Hasılat

--------------------------------------------------------------------------------
3-) Satılan Mamul Maliyeti 40.000 TL, üretilen mamul maliyeti 52.000 TL, Dönembaşı mamul maliyeti 3.000 TL olan bir işletmede, dönemsonu mamul stoğu kaç TL’dir?
A) 12.000
B) 9.000
C) 15.000
D) 10.000
E) 7.000

--------------------------------------------------------------------------------
4-) Mobilya üretimi yapan (X) işletmesi, mamul üretiminde kullandığı 2.000 TL’lik suntayı, üretim maliyetine yüklemiştir.
Yapılacak yevmiye kaydında alacaklanması gereken hesap aşağıdakilerden hangisidir?
A) 150 İlk Madde ve Malzeme Hs.
B) 711 Direkt İlk Madde ve Malzeme Gid. Yansıtma Hs.
C) 151 Yarı Mamul-Üretim Hs.
D) 731 Genel Üretim Gid. Yansıtma Hs.
E) 710 Direkt İlk Madde ve Malzeme Gid. Hs.

--------------------------------------------------------------------------------
5-) Bir üretim işletmesinin Ocak ayı (Y) Cinsi Malzemeye ilişkin stok hareketleri aşağıdaki gibidir.

Bu bilgilere ve Son Giren İlk Çıkar (LIFO) yöntemine göre dönem sonu (Y) cinsi ilk madde ve malzemenin değeri kaç TL ‘dir?
A) 22.250 TL
B) 21.375 TL
C) 19.875 TL
D) 19.000 TL
E) 23.000 TL

--------------------------------------------------------------------------------
6-) İşçilerin işyerine hangi saatte girip hangi saatte çıktıklarını gösteren belge hangisidir?
A) İşçi saat kartı
B) İşçi çalışma kartı
C) Sipariş maliyet kartı
D) İşçi çalışma kartı özeti
E) Ücret bordrosu

--------------------------------------------------------------------------------
7-) Aşağıdakilerden hangisi, giderlerin gider yerlerine ayrılma nedenlerinden biri değildir?
A) Üretilen mamul maliyetini belirlemek,
B) Gider yerleri bazında, maliyet planlaması yapmak,
C) Gider yerleri bazında, maliyet kontrolü yapmak,
D) Direkt ve endirekt işçilik ayrımını yapmak,
E) Özel yönetim kararlarına yardımcı olmak.

--------------------------------------------------------------------------------
8-)
Bu bilgilere ve doğrudan dağıtım yöntemine göre, İşlem 2’ye dağıtılan toplam gider kaç TL’dir?
A) 5800
B) 1000
C) 4200
D) 4000
E) 1200

--------------------------------------------------------------------------------
9-) Birden çok mamulün bir arada üretildiği üretim sürecinde nisbi satış değerleri düşük olan mamullere ne ad verilir?
A) Birleşik Mamul
B) Yarı Mamul
C) Dayanıksız Mamul
D) Yan Mamul
E) Kusurlu Mamul

--------------------------------------------------------------------------------
10-) Bütçelenen toplam genel üretim gideri 200.000 TL, bütçelenen toplam faaliyet hacmi 10.000 DİS, sözkonusu döneme ait fiili faaliyet hacmi 15.000 DİS ve fiili genel üretim gideri 375.000 TL olan bir üretim işletmesinde tahmini yükleme oranı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 25 TL/DİS
B) 20 TL/DİS
C) 37.5 TL/DİS
D) 13.3 TL/DİS
E) 15 TL/DİS

--------------------------------------------------------------------------------
11-) Aşağıdakilerden hangisi, safha maliyet sistemi ile sipariş maliyet sistemi arasındaki temel farklılıklardan biri değildir?
A) Üretilen mamuller açısından farklılık
B) Maliyet unsurları açısından farklılık
C) Kullanılan temel belgeler açısından farklılık
D) Maliyetlerin izlenmesi açısından farklılık
E) Üretim maliyetlerinin hesaplanması açısından farklılık

--------------------------------------------------------------------------------
12-) Birinci safhadaki maliyetlerin ikinci safhaya aktarılması sırasında yapılacak kayıtta hangi hesap borçlandırılır?
A) Yarı mamül üretim hesabı
B) Mamül hesabı
C) Direkt ilk madde ve malzeme giderleri hesabı
D) Direkt işçilik giderleri hesabı
E) Satılan mamül maliyet hesabı

--------------------------------------------------------------------------------
13-) Safha Maliyet Sistemini FIFO yöntemine göre uygulayan bir şirketin M safhasının Temmuz ayı bilgileri aşağıdaki gibidir.

Bu bilgilere ve FIFO yöntemine göre Direkt Malzeme açısından eşdeğer birim sayısı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 13.200
B) 16.400
C) 10.900
D) 9.600
E) 17.200

--------------------------------------------------------------------------------
14-) İşletmenin Mart ayı üretim ve maliyet bilgileri şöyledir:

Yukarıdaki bilgilere ve ortalama maliyet yöntemine göre, 2. safha Direkt İlk Madde Malzeme birim eşdeğer maliyet kaç TL’dir?
A) 12
B) 20
C) 15
D) 22.5
E) 18

--------------------------------------------------------------------------------
15-) X üretim İşletmesinde 400 adet mamul üretilmiş ve son kalite kontrol noktasında bunların 40 adetinin kusurlu olduğu anlaşılmış ve düzeltmek amacıyla ek maliyete tabi tutulmuştur.
Dönem içinde gerçekleşen toplam birim maliyet:500 TL/br
Kusurlu mamul için katlanılan toplam ek birim maliyet:30 TL/br
Sağlam mamuller ve kusurlu mamullerin maliyetinin ortalama olarak ele alındığı varsayımı altında, birim maliyet kaç TL olur?
A) 500
B) 440
C) 650
D) 530
E) 503

--------------------------------------------------------------------------------
16-) Bozuk mamulleri ayrı bir stok hesabında izlemeyi benimseyen bir işletme bozuk mamul maliyetini hangi hesabın borcuna kaydeder?
A) Yarımamul - Üretim Hesabı
B) Genel Üretim Gideri Hesabı
C) Diğer Stoklar Hesabı
D) Satılan Mamul Maliyeti Hesabı
E) Direkt İlk Madde ve Malzeme Gideri Hesabı

--------------------------------------------------------------------------------
17-) X üretim işletmesi, maliyetlerin belirlenmesinde “Safha maliyet sistemini” uygulamaktadır. Döneme ilişkin 2. safha bilgileri:

Bu bilgilere göre, II. safhanın sonunda toplam mamul maliyetine eklenecek fire farkı kaç TL’dir?
A) 6,35
B) 6,25
C) 7,5
D) 17,5
E) 20

--------------------------------------------------------------------------------
18-) Bir işletmede daha önce tahmin edilen birim satış fiyatındaki artış, diğer verilerde değişiklik olmaması durumunda aşağıdaki sonuçlardan hangisine neden olur?
A) Birim katkı payı azalır.
B) Başabaş noktası miktarı artar.
C) Katkı oranı azalır.
D) Katkı payında herhangi değişiklik olmaz.
E) Başabaş noktası tutarı azalır.

--------------------------------------------------------------------------------
19-) X işletmesi birim satış fiyatı 26 TL olan A cinsi mamulden 100 adet üretip satmayı planlamaktadır.
Mamul başına değişken maliyet 12 TL ve toplam sabit maliyet 28.000 TL olduğuna göre, toplam katkı payı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 800
B) 1.000
C) 1.400
D) 2.300
E) 2.800

--------------------------------------------------------------------------------
20-) Aşağıdakilerden hangisi, kabul ettirilen bütçenin özelliklerinden biridir?
A) Tüm yöneticiler ve yönetici olmayanların bütçeleme sürecinde yer almasıdır.
B) Aşağıdan yukarıya doğru bütçeleme olarak ifade edilir.
C) Üst yönetim tarafından hazırlanıp alt yönetime ve çalışanlara uygulattırılır.
D) Bütçe tahminlerindeki doğruluk oranını arttırır.
E) Çalışanların motivasyonunu arttırır.

--------------------------------------------------------------------------------
21-) X işletmesine ait 3 aylık satış gelirleri sırasıyla 800.000 TL, 600.000 TL, 550.000 TL’dir. İşletme satış gelirlerinin % 30’unu aynı ayda % 25 ‘ini izleyen ayda, % 45 ‘ini ise 2 ay sonra tahsil edebilmektedir.
İşletmenin 3. dönem nakit girişleri toplamı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 380.000
B) 420.000
C) 580.000
D) 675.000
E) 856.000

--------------------------------------------------------------------------------
22-) Standart miktar=3 kg/birim
Satın alış fiyatı=120 TL
Üretimde kullanılan miktar=500 kg
Üretim miktarı=150 birim
Standart fiyat=140 TL
Yukarıdaki bilgilere göre, DİMM fiyat sapması aşağıdakilerden hangisidir?
A) 7.000 olumsuz
B) 10.000 olumlu
C) 10.000 olumsuz
D) 3.000 olumlu
E) 3.000 olumsuz

--------------------------------------------------------------------------------
23-) X mamulüne ait birim maliyet şöyledir:
DİMM Maliyeti=100
D.İşçilik Maliyeti=80
Değişken Genel Üretim Maliyeti=30
Sabit Genel Üretim Maliyeti=20
Pazarlama Satış Dağıtım Maliyeti=15
Genel Yönetim Maliyeti=20
Değişken maliyet yöntemine göre, birim maliyeti hesaplanacak X mamulünün % 100 katkı payı ile birim satış fiyatı kaç TL olacaktır?
A) 400
B) 420
C) 460
D) 500
E) 540

--------------------------------------------------------------------------------
24-) İşletmenin A, B, C, D, ve E ürünlerine ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir:

Yukarıdaki bilgilere göre, işletmede en yüksek kâra ve pazar payına ulaşılabilmesi için hangi ürünün üretilmesine son vermesi gerekir?
A) A ürünü
B) B ürünü
C) C ürünü
D) D ürünü
E) E ürünü

--------------------------------------------------------------------------------
25-) Çeşitli yönetim kademelerine ayrılmış bir işletmede, üst yönetim düzeylerine doğru tüm yönetim birimlerine karar yetkisinin verildiği yönetim şekli aşağıdakilerden hangisidir?
A) Merkezi yönetim
B) Stratejik yönetim
C) Merkezkaç yönetim
D) Finansal yönetim
E) Düzey yönetim

--------------------------------------------------------------------------------
26-) Transfer fiyatlaması uygulayan X üretim işletmesinin kâr merkezlerine ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir.



Transfer fiyatlamasını 2. yöntem-Değişken maliyetlerin % 150 ‘sine göre hesaplayan işletme Mart ayında 10.000 birim mamul üretecektir.
Buna göre, İşletmenin “Montaj Kâr Merkezinin” faaliyet kârı kaç TL’dir?
A) 50.000
B) 60.000
C) 70.000
D) 80.000
E) 90.000

Cevaplar

1-) C
2-) B
3-) C
4-) A
5-) C
6-) A
7-) D
8-) C
9-) D
10-) B
11-) B
12-) A
13-) A
14-) B
15-) E
16-) C
17-) B
18-) E
19-) C
20-) C
21-) D
22-) B
23-) B
24-) A
25-) C
26-) B


Miss Alone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Maliyet Muhasebesi Final Deneme Sınavı 2 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 12.03.10 02:16
Maliyet Muhasebesi Final Deneme Sınavı 1 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 12.03.10 02:15
Maliyet Muhasebesi Ders Notları Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 12.03.10 02:14
İktisat Teorisi Final Deneme Sınavı 2 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 10.03.10 01:39
İktisat Teorisi Final Deneme Sınavı 1 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 10.03.10 01:35


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
ForumTayfa

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 16 22 23 24 25 26 27 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 95 96 97 98 99 100 102 103 104 105 106 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 167 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271


ForumTayfa - Link Değişimi
Telinka İletişim | Voip Ürünleri | Link Değişimine Katılın |

Sitemiz bir forum sitesi olduğundan dolayı, kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. ForumTayfa Yöneticileri mesajları itina ile kontrol etse de, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız [email protected] email adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Any member of our web site has the right of adding comments instantly without getting permisson due to the forum structure of our site basis. Althought, our site modarators check comments with care, all the responsibilities sourced from these comments directly belong to the members. If you still find any illegal content in our site ( A.buse, H.arassment, S.camming, H.acking, W.arez, C.rack, D.ivx, Mp.3 or any Illegal Activity ), please report us via [email protected] .Your reports will be evaluated as soon as the arrival of your e-mail.