ForumTayfa  

Go Back   ForumTayfa > Eğitim > Ödevler - Dersler - Tezler

Ödevler - Dersler - Tezler Ödevler, Dersler ve Tezlerle ilgili istek ve paylaşım yaptığımız bölüm

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12.03.10, 02:18   #1 (permalink)
Süper Tayfa
 
Miss Alone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Nereden: yeditepe istanbul
Mesaj Sayısı: 6.380
Konu Sayısı: 787
Takım: Galatasaray
Rep Gücü: 1507884
Rep Puanı: 150786700
Rep Derecesi : Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000
Ruh Hali:

Standart Maliyet Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 1




1-) Aşağıda varlık tüketimlerine ilişkin verilen ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Hasılat elde etmek amacıyla varlık tüketildiğinde tüketilen varlığın maliyeti, gelire dönüşür.
B) Amaçsız varlık tüketimi sonucu, tüketilen varlığın maliyeti, gidere dönüşür.
C) Hasılat elde etmek amacıyla varlık tüketildiğinde tüketilen varlığın maliyeti, zarardır.
D) Üretim amacıyla varlık tüketildiğinde tüketilen varlığın maliyeti, maliyet giderine dönüşür.
E) Üretim amacıyla varlık tüketildiğinde, tüketilen varlığın maliyeti, gelire dönüşür.

--------------------------------------------------------------------------------
2-) Maliyet muhasebesi amaçlarını gerçekleştirme açısından ortaya çıkan hesap ve kayıt teknikleri olarak ifade edilen maliyet muhasebesi sistemleri ayrımında, temel ayrım aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) Safha - Fiili
B) Tam - Standart
C) Direkt - Değişken
D) Tahmini - Fiili
E) Safha - Sipariş

--------------------------------------------------------------------------------
3-) Aşağıda verilen örneklerden hangisi işletme için maliyet giderini oluşturur?
A) Boya fabrikasındaki boyaların ihmal sonucu dökülmesi
B) İşletmenin kullanmak üzere aldığı taşıtın tutarı ve yapılan masrafın toplamı
C) İşletmenin yeni cam taktırması ve bunun için yapılan ödeme
D) Üretimde kullanılan makinenin amortisman gideri
E) Üretimde kullanmak üzere alınan ek binanın 2 ay boyunca boş durması sonucu katlanılan gider

--------------------------------------------------------------------------------
4-)
Yukarıdaki bilgilere göre dönemsonu mamul stoğu aşağıdakilerden hangisidir?
A) 6.000 TL
B) 8.000 TL
C) 9.000 TL
D) 12.000 TL
E) 16.000 TL

--------------------------------------------------------------------------------
5-) Aşağıda stok kartı ile ilgili verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Stok kartı, malzemenin türü, kodu, birim ölçüsü, en az ençok stok düzeyi gibi tanıtıcı bilgilerle giren, çıkan ve kalan bölümlerinin olduğu belgedir.
B) Stok kartının giren bölümüne, teslim alma raporuna göre kayıt yapılır.
C) Stok kartının çıkan bölümüne, ilk madde ve malzeme satınalma istek fişine göre kayıt yapılır.
D) Ambardan üretime yanlış veya fazla çekilen malzemeler iade belgesi düzenlenerek ambara tekrar girişi yapılabilmesi için stok kartının giren bölümüne kayıt yapılır.
E) Stok kartları ambar yetkilisi tarafından sürekli kontrol edilip, yeniden siparişi gerekli malzemelerin temini için tedarik bölümünü bilgilendirilmede kullanılabilir.

--------------------------------------------------------------------------------
6-) 6. ve 7. soruları aşağıdaki bilgileri kullanarak cevaplayınız.

Kasım ayı (x) cinsi malzemeye ilişkin stok hareketleri aşağıdaki gibidir:


Yukarıdaki bilgilere göre,Kasım ayında üretime gönderilen (X) cinsi malzemenin LIFO (son giren ilk çıkar)yöntemine göre maliyeti kaç TL’dir?
A) 12.700
B) 12.900
C) 12.500
D) 5.600
E) 1.500

--------------------------------------------------------------------------------
7-) Yukarıdaki bilgilere ve FIFO ( ilk giren ilk çıkar ) yöntemine göre dönem sonu (X) cinsi malzemenin değeri kaç TL’ dir?
A) 1.250
B) 7.700
C) 7.000
D) 5.600
E) 6.800

--------------------------------------------------------------------------------
8-) Mamul bünyesi içine giren, ancak mamulün temel öğesini oluşturmayan malzemeler aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?
A) Direkt malzeme
B) Endirekt malzeme
C) Yardımcı malzeme
D) İşletme malzeme
E) Temel malzeme

--------------------------------------------------------------------------------
9-) Çok işçi çalıştıran işletmelerde uygulanan, işçinin işyerinde geçirdiği toplam zamanı gösteren ve ücret bordrolarının hazırlanmasında temel bilgi kaynağı niteliğinde olan belge, aşağıdakilerden hangisidir?
A) Devam çizelgesi kartı
B) İşçi çalıştırma kartı özeti
C) İşçi çalıştırma kartı
D) Sipariş kartı
E) İşçi saat kartı

--------------------------------------------------------------------------------
10-) İşletmede 20 TL. saat ücretiyle çalışan işçi, % 20 akord zammı almaktadır. Akord zamanı ise bir birim üretim için 16 dakikadır. İşçi bir günde 30 birim üretim yaptığına göre, işçinin günlük kazancı kaç liradır?
A) 96
B) 100
C) 182
D) 190
E) 192

--------------------------------------------------------------------------------
11-) Saat ücreti 8 TL. olan bir işçinin, normal çalışma süresi 8 saattir. Kapasite eksikliğine bağlı olarak işçi 10 saat çalışmış ve fazla çalışma karşılığı % 50 zamlı ücret almıştır. Bu durumda fazla çalışma karşılığı ek ödeme ne kadardır ve nasıl kaydedilir?
A) 16 TL Genel Üretim Gideri Hesabına
B) 8 TL Direkt işçilik Gideri Hesabına
C) 8 TL Genel Üretim Gideri Hesabına
D) 24 TL Direkt İşçilik Gideri Hesabına
E) 4 TL Genel Üretim Gideri Hesabına

--------------------------------------------------------------------------------
12-) Yıllık ücretli izinlere ilişkin tahmini tutar 42.000 TL olan işletme, yıl içinde 40.000 TL yıllık ücretli izin ödemesi yapmıştır. Bu duruma göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) Fazla yükleme vardır, 2.000 TL. Genel Üretim Giderleri Hesabının alacağına kaydedilir.
B) Eksik yükleme vardır, 42.000 TL. Genel Üretim Giderleri Hesabının borcuna kaydedilir.
C) Fazla yükleme vardır, 2.000 TL. Maliyet Gider Karşılığı Hesabının alacağına kaydedilir.
D) Eksik yükleme vardır, 40.000 TL. Maliyet Gider Karşılığı Hesabının borcuna kaydedilir.
E) Fazla yükleme vardır, 2.000 TL.Genel Üretim Giderleri Hesabının borcuna kaydedilir.

--------------------------------------------------------------------------------
13-) Tek düzen maliyet muhasebesi ile ilgili verilen ifadelerden hangisi veya hangileri yanlıştır?
I- 7/ B seçeneğinde büyük deftere çeşit esasına göre kayıt yapılır.
II- 7/ A seçeneğini büyük üretim ve hizmet işletmeleri kullanır.
III- Fonksiyonel hesaplar ; Gider, Fark, Yansıtma ve Maliyet hesapları olmak üzere dört ana gruba ayrılır.
A) I ve II
B) Yalnız I
C) II ve III
D) Yalnız III
E) Yalnız II

--------------------------------------------------------------------------------
14-) Aşağıda verilen örneklerden hangisi genel üretim maliyetleri arasında yer almaz?
A) Konfeksiyon işletmesinde kumaş için katlanılan maliyet
B) Üretim işletmesindeki duran varlıkların amortismanı
C) Cam fabrikasında yemekhane bölümünde çalışan işçinin maliyeti
D) Bir fabrikanın enerji giderleri
E) Bir işletmenin servis giderleri

--------------------------------------------------------------------------------
15-)
Yukarıdaki bilgilere göre en düşük ve en yüksek noktalar yöntemine göre toplam sabit maliyet aşağıdakilerden hangisidir?
A) 20.000
B) 30.000
C) 35.000
D) 40.000
E) 50.000

--------------------------------------------------------------------------------
16-) Yukarıdaki bilgilere ve en düşük en yüksek noktalar tekniğine göre işletmede gerçekleşen faaliyet hacmi 70 DİS olursa bütçelenen karma maliyet kaç TL olur?
A) 60.000
B) 65.000
C) 72.000
D) 78.000
E) 85.000

--------------------------------------------------------------------------------
17-)
Bu kayıt aşağıdaki işlemlerden hangisine aittir?
A) Yardımcı malzemenin satıcıya iade edilmesine
B) Direkt ilk madde ve malzemenin satın alınmasına
C) İşletme malzemesinin üretimde kullanılmasına
D) Direkt ilk madde ve malzemenin ambara iade edilmesine
E) Direkt ilk madde ve malzemenin satıcıya iade edilmesine

--------------------------------------------------------------------------------
18-)
Yukarıdaki bilgilere ve doğrudan dağıtım yöntemine göre, yemekhane gider yerinden Dikim atölyesine dağıtılacak maliyet tutarı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 26.250
B) 31.840
C) 33.750
D) 44.250
E) 56.250

--------------------------------------------------------------------------------
19-) Yukarıdaki bilgilere ve kademeli dağıtım yöntemine göre yemekhane gider yerinden kesim atölyesine dağıtılacak maliyet tutarı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 30.000
B) 44.250
C) 52.450
D) 68.000
E) 71.250

--------------------------------------------------------------------------------
20-) Maliyet dağıtımları ile ilgili verilen aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Doğrudan dağıtım yönteminde yardımcı gider yerlerinin kendilerine ve birbirlerine sundukları hizmetler gözönüne alınmaz.
B) Doğrudan dağıtım yöntemi, genel üretim maliyetlerinin mamul maliyetine sağlıksız yüklenmesine ve yanlış fiyatlama sonuçlarına neden olur.
C) Kademeli dağıtım yöntemi, yardımcı gider yerlerinin dağıtımında kısmî ve tek taraflı dağıtımı ifade eder.
D) Matematiksel dağıtım yöntemi, yardımcı gider yerlerinin birbirine sundukları hizmetleri gözönüne alan bir yöntemdir.
E) Kademeli dağıtım yöntemi, gideri dağıtılmış yardımcı gider yerine, geriye dönerek tekrar gider dağıtımı yapılması esasına dayanır.

--------------------------------------------------------------------------------
21-) Aşağıdakilerden hangisi maliyet muhasebesi uygulamalarını etkileyen faktörlerden değildir?
A) Müşteri isteğindeki değişmeler
B) Dünyadaki globalleşme
C) İletişim
D) Üretim teknolojisindeki gelişmeler
E) Hizmet sektörünün toplam üretim içindeki payının azalması

--------------------------------------------------------------------------------
22-)
A mamulünden 1.000 adet, B mamulünden 1.500 adet üretilmiş ve toplam genel üretim maliyetleri 48.700 TL’dir.
Yukarıdaki bilgilere ve Faaliyete Dayalı Maliyetleme yöntemine göre B mamulüne düşen Genel Üretim Maliyeti aşağıdakilerden hangisidir?
A) 19.400
B) 26.300
C) 29.300
D) 32.600
E) 34.800

--------------------------------------------------------------------------------
23-)
Birleşik maliyet 312.000 TL gerçekleşmiştir. Bu bilgilere ve fiziki ölçüler yöntemine göre L mamulüne dağıtılan birleşik maliyet tutarı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 30.000
B) 225.000
C) 156.000
D) 150.000
E) 216.000

--------------------------------------------------------------------------------
24-) 730 Genel Üretim Giderleri hesabının borç kalanı 200.000 TL 731 Genel Üretim Giderleri Yansıtma hesabının alacak kalanı 240.000 TL’dir.

Yukarıdaki bilgilere göre eksik veya fazla yükleme ve SMM’ye düşen pay aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) 40.000 eksik yükleme vardır, SMM’ye düşen pay 40.000 TL’dir.
B) 40.000 fazla yükleme vardır, SMM’ye düşen pay 23.750 TL’dir.
C) 40.000 fazla yükleme vardır, SMM’ye düşen pay 8.750 TL’dir.
D) 40.000 eksik yükleme vardır, SMM’ye düşen pay 30.000 TL’dir.
E) 30.000 fazla yükleme vardır, SMM’ye düşen pay 40.000 TL’dir.

--------------------------------------------------------------------------------
25-) Sipariş maliyet sisteminde maliyetlerin üretime yüklenmesine ilişkin yevmiye kaydı aşağıdakilerden hangisidir?
A)

B)

C)

D)

E)

--------------------------------------------------------------------------------
26-)
Yukarıdaki bilgilere ve mamuller satıldığına göre aşağıda dönem sonunda yapılacak işlemlere ait verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
A) 2.000 TL fazla yükleme var, fark SMM’nin borcuna
B) 2.000 TL eksik yükleme var, fark GÜG’nin borcuna
C) 2.000 TL fazla yükleme var, fark SMM’nin alacağına
D) 2.000 TL fazla yükleme var, fark GÜG’nin borcuna
E) 2.000 TL fazla yükleme var, fark GÜG’nin alacağına


Cevaplar
1-) D
2-) E
3-) D
4-) C
5-) C
6-) A
7-) C
8-) C
9-) E
10-) E
11-) C
12-) A
13-) D
14-) A
15-) B
16-) B
17-) C
18-) C
19-) E
20-) E
21-) E
22-) C
23-) C
24-) B
25-) A
26-) C


Miss Alone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Maliyet Muhasebesi Final Deneme Sınavı 3 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 12.03.10 02:17
Maliyet Muhasebesi Final Deneme Sınavı 2 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 12.03.10 02:16
Maliyet Muhasebesi Final Deneme Sınavı 1 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 12.03.10 02:15
Finansal Yönetim Vize Deneme Sınavı 3 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 11.03.10 01:02
Finansal Yönetim Vize Deneme Sınavı 2 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 11.03.10 01:00


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
ForumTayfa

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 16 22 23 24 25 26 27 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 95 96 97 98 99 100 102 103 104 105 106 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 167 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271


ForumTayfa - Link Değişimi
Telinka İletişim | Voip Ürünleri | Link Değişimine Katılın |

Sitemiz bir forum sitesi olduğundan dolayı, kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. ForumTayfa Yöneticileri mesajları itina ile kontrol etse de, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız [email protected] email adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Any member of our web site has the right of adding comments instantly without getting permisson due to the forum structure of our site basis. Althought, our site modarators check comments with care, all the responsibilities sourced from these comments directly belong to the members. If you still find any illegal content in our site ( A.buse, H.arassment, S.camming, H.acking, W.arez, C.rack, D.ivx, Mp.3 or any Illegal Activity ), please report us via [email protected] .Your reports will be evaluated as soon as the arrival of your e-mail.