ForumTayfa  

Go Back   ForumTayfa > Eğitim > Ödevler - Dersler - Tezler

Ödevler - Dersler - Tezler Ödevler, Dersler ve Tezlerle ilgili istek ve paylaşım yaptığımız bölüm

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12.03.10, 02:20   #1 (permalink)
Süper Tayfa
 
Miss Alone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Nereden: yeditepe istanbul
Mesaj Sayısı: 6.380
Konu Sayısı: 787
Takım: Galatasaray
Rep Gücü: 1507884
Rep Puanı: 150786700
Rep Derecesi : Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000
Ruh Hali:

Standart Maliyet Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 3




1-)
Bu bilgilere göre dönemsonu mamul stoğu aşağıdakilerden hangisidir?
A) 3.000
B) 5.000
C) 9.000
D) 12.000
E) 14.000

--------------------------------------------------------------------------------
2-) Hasılat elde etmek amacıyla varlık tüketildiğinde tüketilen varlığın değeri aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?
A) Maliyet gideri
B) Zarar
C) Hasılat
D) Gider
E) Varlık

--------------------------------------------------------------------------------
3-) Aşağıdakilerden hangisi direkt malzeme olarak ifade edilmez?
A) Konfeksiyon üretiminde kumaş
B) Şeker üretiminde şeker pancarı
C) Azot üretiminde hava
D) Mobilya üretiminde sunta
E) Dokuma üretiminde iplik

--------------------------------------------------------------------------------
4-) İlk madde ve malzeme fiyatlarının düşmesi durumunda, dönem karının düşmesine ve girişimcilerin yatırım olanağının azalmasına sebep olan malzeme değerleme yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?
A) İlk Giren İlk Çıkar (FIFO) Yöntemi
B) Piyasa Fiyatı Yöntemi
C) Hareketli Ortalama Maliyet Yöntemi
D) Son Giren İlk Çıkar (LIFO) Yöntemi
E) Sabit Fiyatlarla Değerleme Yöntemi

--------------------------------------------------------------------------------
5-) İşletmenin üretiminde kullandığı X hammaddesinin günlük kullanımı 500 kg, tedarik süresi 5 gün, emniyet stoku gereksinimi için 3 gün gereklidir. Optimal sipariş miktarı ise 19000 kg’dır. Bu bilgilere göre yeniden sipariş noktası kaç kg’dır?
A) 13.000 kg
B) 4.000 kg
C) 2.500 kg
D) 1.500 kg
E) 7.500 kg

--------------------------------------------------------------------------------
6-) Aşağıdakilerden hangisi direkt işçiliğe örnektir?
A) Bir üretim departmanında çalışan ustabaşının ücreti
B) İşçilerin bayram tatili ücretleri
C) Torna makinesi başında çalışan işçinin ücreti
D) Temizlik işçilerinin ücretleri
E) Bakım-onarım işçilerinin ücreti

--------------------------------------------------------------------------------
7-) Fazla çalışma karşılığı yapılan ek ödemelerle ilgili hangisi veya hangileri yanlıştır?
I. Fazla çalışma, belirli bir siparişin yetişmesi için yapılıyorsa ve fazla çalışmanın yarattığı maliyet artışı müşteri tarafından kabul ediliyorsa; ek ödeme farkı: direkt işçilik olarak kabul edilir.
II. Fazla çalışma, kapasite eksikliği nedeniyle üretim dar boğazını aşmak üzere yapılıyorsa, ek ödeme farkı: endirekt işçilik olarak kabul edilir.
III. Fazla çalışma karşılığı ek ödemelerin muhasebeleştirilmesinde direkt, endirekt ayrımına gidilmez.
A) I ve II
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) II ve III
E) Hiçbiri

--------------------------------------------------------------------------------
8-)

Yukarıdaki bilgilere ve son giren ilk çıkar (LIFO) yöntemine göre dönemsonu stok maliyeti aşağıdakilerden hangisidir?
A) 2.280
B) 2.590
C) 2.760
D) 3.000
E) 3.230

--------------------------------------------------------------------------------
9-) 15 TL saat ücretiyle çalışan bir işçi %20 akord zammı almaktadır. Akord zamanı bir birimi üretmek için 50 dakikadır ve işçi 8 birim mamul üretmiştir. Buna göre akord faktörü kaçtır?
A) 0,3
B) 0,2
C) 0,8
D) 0,48
E) 0,1

--------------------------------------------------------------------------------
10-) ABC imalat işletmesinde kesim bölümünde çalışan işçiler ile ilgili 1-30 Mart tarihine ait bilgiler şunlardır:

İşletmenin dönem içinde katlandığı endirekt işçilik maliyeti tutarı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 350 TL
B) 394 TL
C) 400 TL
D) 686 TL
E) 864 TL

--------------------------------------------------------------------------------
11-) İşletmede 10 TL saat ücretiyle çalışan işçi % 20 akord zammı almaktadır. İşçi bir günde 18 adet masa üretmekte ve akord zamanı ise bir masa üretimi için 30 dakikadır. Bu bilgilere göre işçinin günlük kazancı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 108
B) 180
C) 206
D) 124
E) 240

--------------------------------------------------------------------------------
12-) Aşağıdakilerden hangisi endirekt işçiliği ortaya çıkaran nedenlerden biri değildir?
A) Üretimle doğrudan doğruya ilgili olmayan işçiliklerdir.
B) Üretilen mamul ya da hizmetlere doğrudan doğruya yüklenemeyen işçiliklerdir.
C) Ürünün satışıyla doğrudan ilgili olan işçiliklerdir.
D) Direkt işçilik niteliğinde iş yapan işçilerin normal ücretler dışında elde ettikleri ücretlerdir.
E) Direk işçilik niteliğinde iş yapan işçilerin normal ücretler dışında elde ettikleri yasal ya da ihtiyari ücret ekleridir.

--------------------------------------------------------------------------------
13-)
Yukarıdaki bilgilere ve en düşük en yüksek noktlar yöntemine göre toplam sabit maliyet aşağıdakilerden hangisidir?
A) 10.000
B) 96.000
C) 90.000
D) 82.000
E) 74.000

--------------------------------------------------------------------------------
14-) Bir üretim işletmesinde aynı üretim techizatı kullanılarak 300 birim (S), 800 birim (P) mamulü üretilmiştir. İşletmenin üretimle ilgili diger bilgileri aşağıdaki gibidir:

Yukarıdaki bilgilere ve geleneksel maliyetleme yöntemine göre S mamulüne yüklenen toplam genel üretim maliyetleri kaç TL’dir?
A) 800
B) 1.300
C) 660
D) 910
E) 1.500

--------------------------------------------------------------------------------
15-) Aşağıdakilerden hangisi gider dağıtım anahtarına gereksinim duyulmadan dağıtım yapılan gider türüdür?
A) Enerji giderleri
B) Yemekhane giderleri
C) Aydınlatma giderleri
D) Ustabaşı
E) Fabrika binası amortismanı

--------------------------------------------------------------------------------
16-)
Bu kayıt aşağıdaki işlemlerden hangisine aittir?
A) Yardımcı gider yerinde toplanan giderlerin mamullerde dağıtımı
B) Yardımcı gider yerinde toplanan giderlerin esas üretim gider yerlerine dağıtımı
C) Esas üretim gider yerinde toplanan giderlerin yardımcı üretim gider yerine dağıtımı
D) Esas üretim gider yerinde toplanan giderlerin mamullere dağıtımı
E) Yardımcı gider yerinde toplanan giderlerin yardımcı gider yerlerine dağıtımı

--------------------------------------------------------------------------------
17-) Bir üretim işletmesinde aşağıdaki veriler mevcuttur :

Yukarıdaki verilere ve kademeli dağıtım yöntemine göre Hizmet 2’den İşlem 2’ye yapılan gider tutarı kaç TL’dir?
A) 300.000 TL
B) 150.000 TL
C) 750.000 TL
D) 450.000 TL
E) 400.000 TL

--------------------------------------------------------------------------------
18-) Yan mamul satış hasılatının ek hasılat olarak ele alınması alternatifini kullanan bir işletmede 10 TL’lık yan mamulün olduğu varsayımı altında alacaklandırılması gereken hesap aşağıdakilerden hangisidir?
A) 649 Diğer Olağan Gelir ve Karlar Hs.
B) 620 Satılan Mamul Maliyeti Hs.
C) 151 Yarı Mamuller- Üretim Hs.
D) 602 Diğer Gelirler Hs.
E) 153 Ticari Mallar Hs.

--------------------------------------------------------------------------------
19-) Bir üretim süreci sonucunda gerçekleşen 75.000 TL birleşik maliyet ve elde edilen birleşik mamullere ilişkin bilgiler:

A,B ve C ürünlerine sırasıyla 9, 5 ve 1 katsayıları verilmiştir. Fiziksel Ölçüler Yöntemine göre ve katsayılar kullanılarak C mamulüne birleşik maliyetten düşen toplam maliyet tutarı kaç TL’dir?
A) 16.800 TL
B) 11.250 TL
C) 18.700 TL
D) 18.750 TL
E) 45.000 TL

--------------------------------------------------------------------------------
20-) Aşağıdakilerden hangisi işletmeleri faaliyete dayalı maliyetlemeyi kullanmaya yönelten etkenlerden değildir?
A) Otomasyona geçilmesi nedeniyle, makina amortisman paylarının azalması
B) Maliyet tasarruflarının mamul bazında değil, faaliyet bazında yapılmasının daha sağlıklı sonuç vermesi
C) Müşteri bilincinin artması, mamul çeşidinin artması
D) Maliyet kontrolünün tasarım aşamasında önemli olması
E) Rekabetin artmasıyla düşen kâr marjlarını yükseltme isteğinin önem kazanması

--------------------------------------------------------------------------------
21-) Üretim maliyeti unsurlarının üretim hesabına yüklenmesi için yapılacak yevmiye kaydında hangi hesap borçlandırılır?
A) İlk Madde ve Malzeme Stokları
B) Mamuller
C) Satılan Mamul Maliyeti
D) Yarı Mamul-Üretim
E) Ticari Mallar

--------------------------------------------------------------------------------
22-)
İşletmede A, B, C mamullerini üretebilmek için 40.500 TL birleşik maliyete katlanmıştır.
Bu bilgilere ve fiziki ölçüler yöntemine göre B mamulünün birleşik maliyetten alacağı pay aşağıdakilerden hangisidir?
A) 10.000
B) 14.000
C) 13.500
D) 18.000
E) 20.000

--------------------------------------------------------------------------------
23-) Aşağıdakilerden hangisi sipariş maliyet sisteminin temel ilkeleri arasında yer almaz?
A) Üretimine başlanan her sipariş için ayrı sipariş kartı açılır ve numaralandırılır.
B) Her bir sipariş ile ilgili direkt malzeme, direkt işçilik ve genel üretim maliyetleri fiili tutarları ile sipariş maliyet kartına işlenir.
C) Üretim maliyetlerinin muhasebeleştirilmesinde her bir maliyet yeri için üretim hesabı açılır.
D) Üretimi tamamlanan ürünler yarı mamul üretim hesabından mamul stok hesabına aktarılır.
E) Sipariş maliyet kartı,151 yarı mamul-üretim hesabının yardımcı hesabı olarak kabul edilir.

--------------------------------------------------------------------------------
24-) İşletmede döneme ilişkin bütçelenmiş Genel Üretim Maliyeti 60.000 TL ve fiili Genel Üretim Maliyeti 63.000 TL’dir.
İşletmede DİS dağıtım ölçüsü olarak seçilmiş ve tahmini DİS 4.000 olarak belirlendiğine göre, işletmede kullanılacak yükleme oranı aşağıdakilerden hangisidir?
A) 18
B) 16
C) 17
D) 15
E) 14

--------------------------------------------------------------------------------
25-)
Yukarıdaki yevmiye kaydı aşağıdaki hangi işleme aittir?
A) Fazla yüklenen GÜG’nin kapatılması
B) Eksik yüklenen GÜG’nin kapatılması
C) Fiili GÜG’nin kayıtlanması
D) Tahmini GÜG’nin kayıtlanması
E) Üretim hesabında toplanan giderlerin dağıtılması kaydı

--------------------------------------------------------------------------------
26-) Genel üretim giderleri hesabının borç kalanı 80.000 TL Genel Üretim Giderleri Yansıtma hesabının alacak kalanı 90.000 TL, SMM Hesabının borç kalanı 250.000 TL, Mamuller hesabının borç kalanı 150.000 TL, Yarı Mamul- Üretim hesabının borç kalanı 100.000 TL olan bir işletmede,
Fazla yüklenen genel üretim giderlerinden SMM’ne düşen pay kaç TL’ dir?
A) 1.000
B) 8.000
C) 5.000
D) 3.000
E) 2.000


Cevaplar
1-) B
2-) D
3-) C
4-) A
5-) B
6-) C
7-) C
8-) B
9-) A
10-) B
11-) A
12-) C
13-) E
14-) B
15-) D
16-) B
17-) B
18-) D
19-) B
20-) A
21-) D
22-) C
23-) B
24-) D
25-) B
26-) C


Miss Alone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Maliyet Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 2 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 12.03.10 02:19
Maliyet Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 1 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 12.03.10 02:18
Maliyet Muhasebesi Final Deneme Sınavı 3 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 12.03.10 02:17
Maliyet Muhasebesi Final Deneme Sınavı 2 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 12.03.10 02:16
Maliyet Muhasebesi Final Deneme Sınavı 1 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 12.03.10 02:15


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
ForumTayfa

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 16 22 23 24 25 26 27 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 95 96 97 98 99 100 102 103 104 105 106 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 167 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271


ForumTayfa - Link Değişimi
Telinka İletişim | Voip Ürünleri | Link Değişimine Katılın |

Sitemiz bir forum sitesi olduğundan dolayı, kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. ForumTayfa Yöneticileri mesajları itina ile kontrol etse de, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız [email protected] email adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Any member of our web site has the right of adding comments instantly without getting permisson due to the forum structure of our site basis. Althought, our site modarators check comments with care, all the responsibilities sourced from these comments directly belong to the members. If you still find any illegal content in our site ( A.buse, H.arassment, S.camming, H.acking, W.arez, C.rack, D.ivx, Mp.3 or any Illegal Activity ), please report us via [email protected] .Your reports will be evaluated as soon as the arrival of your e-mail.