ForumTayfa  

Go Back   ForumTayfa > Eğitim > Ödevler - Dersler - Tezler

Ödevler - Dersler - Tezler Ödevler, Dersler ve Tezlerle ilgili istek ve paylaşım yaptığımız bölüm

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23.03.10, 11:47   #1 (permalink)
Süper Tayfa
 
Miss Alone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Nereden: yeditepe istanbul
Mesaj Sayısı: 6.380
Konu Sayısı: 787
Takım: Galatasaray
Rep Gücü: 1507884
Rep Puanı: 150786700
Rep Derecesi : Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000
Ruh Hali:

Standart İdare Hukuku - Final Deneme Sınavı 2




1-) Özürsüz olarak 20 gün göreve gelmeyen memurun karşılaşacağı disiplin cezası aşağıdakilerden hangisidir?
A) Uyarma
B) Kınama
C) Memurluktan çıkarma
D) Aylıktan kesme
E) Kademe ilerlemesinin durdurulması

--------------------------------------------------------------------------------
2-) Aşağıdakilerden hangisi hiyerarşik amirin yetkilerinden değildir?
A) Asta emir verme
B) Asta disiplin cezası verme
C) Astın işlemlerini denetleme
D) Astın işlemlerini iptal etme
E) Astı tutuklama

--------------------------------------------------------------------------------
3-) Aşağıdakilerden hangisi kanuna eşit hukuk kaynaklarındandır?
A) Tüzük
B) Yönetmelik
C) Genelge
D) Milletlerarası anlaşma
E) Tebliğ

--------------------------------------------------------------------------------
4-) İdari yargı düzenine dahil mahkemelerle adli yargı düzenine dahil mahkemeler arasındaki görev ve hüküm uyuşmazlığına bakan mahkeme aşağıdakilerden hangisidir?
A) Danıştay
B) Uyuşmazlık Mahkemesi
C) Sayıştay
D) Yargıtay
E) Anayasa Mahkemesi

--------------------------------------------------------------------------------
5-) Danıştay incelemesinden geçirilmeksizin yürürlüğe sokulan tüzüklere uygulanacak yaptırım nedir?
A) Mutlak butlan
B) Nisbi butlan
C) Yokluk
D) İptal
E) Dönüşüm kuralı gereğince yönetmelik sayılır.

--------------------------------------------------------------------------------
6-) Kişiler arasındaki özel hukuk uyuşmazlıkları hangi yargı düzeni içinde çözülür?
A) İdari yargı
B) Adli yargı
C) Uyuşmazlık yargısı
D) Anayasa yargısı
E) Seçim yargısı

--------------------------------------------------------------------------------
7-) Yetki genişliği ilkesi merkezi idarenin hangi yapısında uygulanır?
A) İl
B) İlçe
C) Bucak
D) Mahalle
E) Bölge

--------------------------------------------------------------------------------
8-) Kanunun açıkça gösterdiği hallerde bir makam veya görevlinin yetkisini bir başka makam ya da görevliye devretmesine ne ad verilir?
A) Yetki genişliği
B) Yetki devri
C) Yetki gaspı
D) İmza devri
E) Yetki saptırması

--------------------------------------------------------------------------------
9-) Aşağıdakilerden hangisi genel idare kolluk makamlarından değildir?
A) Kaymakam
B) Vali
C) İçişleri Bakanı
D) Bakanlar Kurulu
E) Belediye Meclisi

--------------------------------------------------------------------------------
10-) İdarenin faaliyetlerinin ve teşkilatlanmasının kanuna dayanmasına ne ad verilir?
A) Kanuni idare ilkesi
B) İdarenin bütünlüğü ilkesi
C) Yetki genişliği
D) Anayasal idare
E) Yetki devri

--------------------------------------------------------------------------------
11-) Aşağıdakilerden hangisi memuru görevden uzaklaştırmaya yetkili değildir?
A) Atamaya yetkili amir
B) Bakanlık müfettişi
C) Vali
D) Kaymakam
E) Disiplin amiri

--------------------------------------------------------------------------------
12-) Aşağıdakilerden hangisi olağanüstü halin sonuçlarından biri değildir?
A) Temel hak ve özgürlüklerin kısmen veya tamamen durdurulması
B) KHK çıkarma yetkisi genişlemesi
C) Yetkiler sivil yöneticilerde kalmaya devam eder.
D) Milletlerarası hukuktan doğan yükümlülükler ihlal edilmez.
E) Kolluk yetkileri askeri makamlara geçer.

--------------------------------------------------------------------------------
13-) Kamulaştırma işleminde idarenin malike tazminat ödemesi hangi ilkenin gereğidir?
A) Kanuni idare
B) İdarenin bütünlüğü
C) Fedakârlığın denkleştirilmesi
D) Hizmet kusuru
E) Kişisel kusur

--------------------------------------------------------------------------------
14-) Aşağıdakilerden hangisi kişisel kusur değildir?
A) Kamu görevlisinin suç niteliğindeki davranışları
B) Kamu görevlisinin yargı kararlarına uymaması
C) Kamu görevlisinin kötü niyetli davranması
D) Ağır kusur
E) Hizmetin olağan sayılabilecek bir gecikme ile yerine getirilmesi

--------------------------------------------------------------------------------
15-) Cumhurbaşkanını aşağıdakilerden hangisi seçer?
A) Halk
B) TBMM
C) Başbakan
D) Meclis Başkanı
E) Yargıtay

--------------------------------------------------------------------------------
16-) Bir işlemin tüm unsurlarını hukuk kuralları belirlemiş ve idareye bu noktada herhangi bir tercih ve seçim olanağı bırakmamış olunmasına ne ad verilir?
A) Zorunlu yetki
B) Yetki devri
C) Bağlı yetki
D) Takdir yetkisi
E) Yetki saptırması

--------------------------------------------------------------------------------
17-) Aşağıdakilerden hangisi il özel idaresi için söylenebilir?
A) Belediyenin yardımcı kuruluşudur
B) Vatandaşların ilçedeki ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuştur
C) Ayrı bir bütçesi yoktur
D) Hiyerarşik amiri belediye başkanıdır
E) Vatandaşların ildeki ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuştur

--------------------------------------------------------------------------------
18-) Bakanlar hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
A) Yönetmelik çıkarabilirler
B) Bakanlıktaki görevlilerin hiyerarşik amiridir
C) Bakanlığın en yüksek ita amiridir
D) Bakanlığa bağlı kuruluşlar üzerinde idari vesayet yetkisine sahiptir
E) Tüzük çıkarabilir

--------------------------------------------------------------------------------
19-) Aynı sınıf içinde memurun bir üst dereceye yükselmesine ne ad verilir?
A) Kademe ilerlemesi
B) Yatay ilerleme
C) Dikey yükselme
D) Kademe yükselmesi
E) Kademe atlaması

--------------------------------------------------------------------------------
20-) Kamu görevlisinin hizmeti ile ilgili olmayan kusurlu tutum ve davranışlarına ne ad verilir?
A) Hizmet kusuru
B) Ağır kusur
C) Fedakârlığın denkleştirilmesi
D) Risk ilkesi
E) Tehlike ilkesi

--------------------------------------------------------------------------------
21-) Aşağıdakilerden hangisi memurun tabi olduğu müspet ödevlerdendir?
A) Ticari faaliyetle uğraşma
B) Siyasi partiye girme
C) Hediye ve çıkar sağlama
D) Davranışlarına itina gösterme
E) Gizli bilgileri açıklama

--------------------------------------------------------------------------------
22-) Aşağıdakilerden hangisi idari yargıya getirilen yasama kısıntılarından değildir?
A) Cumhurbaşkanının tek başına yaptığı işlemler
B) Yüksek Askeri Şura Kararları
C) HSYK Kararları
D) İdarenin kamulaştırma işlemleri
E) Memurlara verilen uyarma ve kınama cezaları

--------------------------------------------------------------------------------
23-) Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de uygulanan idari yargı düzeninin özelliklerinden değildir?
A) Ülkemizdeki idari yargı sistemi parçalanmıştır
B) Görev alanı çok geniş kapsamlıdır
C) Dayanağını anayasadan almaktadır
D) Asker kişileri ilgilendiriyorsa ilk ve son derece mercii AYİM’dir
E) Danıştay ilk derece değil sadece temyiz mercii olarak örgütlenmiştir

--------------------------------------------------------------------------------
24-) Hizmetten yararlananların hizmetin örgütleniş ve işleyişinde yapılacak değişiklikler karşısında hizmetten yararlanmaya başladıkları zamana göre kazanılmış hak iddiasında bulunamamaları kamu hizmetinin hangi ilkesi gereğidir?
A) Değişkenlik (uyarlama)
B) Eşitlik
C) Nesnellik
D) Bedelsizlik
E) Mecazilik

--------------------------------------------------------------------------------
25-) Aşağıdakilerden hangisi idari kararların idare tarafından ortadan kaldırılması şekli değildir?
A) Geri alma
B) Kaldırma
C) Feragat
D) Düzeltme
E) Değiştirme

--------------------------------------------------------------------------------
26-) Aşağıdakilerden hangisi kamu hizmetlerinin konularına göre çeşitlerinden değildir?
A) İdari kamu hizmeti
B) İktisadi kamu hizmeti
C) Bilimsel- teknik kamu hizmeti
D) Sosyal kamu hizmeti
E) Tekelli kamu hizmeti

--------------------------------------------------------------------------------
27-) Aşağıdakilerden hangisi memurlara tanınan hak ve ayrıcalıklardan değildir?
A) Güvenlik ve hizmet hakkı
B) İlerleme ve yükselme hakkı
C) İzin hakkı
D) Toplu iş sözleşmesi yapma hakkı
E) Maaş hakkı

--------------------------------------------------------------------------------
28-) Aşağıdakilerden hangisi idari fonksiyonun özelliklerinden değildir?
A) İdari işlemlerle yerine getirilir
B) Süreklidir
C) Kamu gücü kullanılarak yerine getirilir
D) Üstün ve ayrıcalıklı yetkiler kullanılır
E) Geçicidir

--------------------------------------------------------------------------------
29-) İl özel idaresinde en üst hiyerarşik amir aşağıdakilerden hangisidir?
A) Vali
B) Kaymakam
C) Belediye başkanı
D) Bakan
E) Başbakan

--------------------------------------------------------------------------------
30-) Genel ve katma bütçeli kuruluşların hesap işlemlerini aşağıdakilerden hangisi denetler?
A) Danıştay
B) Sayıştay
C) Yargıtay
D) Anayasa Mahkemesi
E) AYİM



1-)
C

2-)
E

3-)
D

4-)
B

5-)
C

6-)
B

7-)
A

8-)
B

9-)
E

10-)
A

11-)
E

12-)
E

13-)
C

14-)
E

15-)
A

16-)
C

17-)
E

18-)
E

19-)
C

20-)
B

21-)
D

22-)
D

23-)
E

24-)
A

25-)
C

26-)
E

27-)
D

28-)
E

29-)
A

30-)
B


Miss Alone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İdare Hukuku - Final Deneme Sınavı 1 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 2 23.03.10 13:03
İdare Hukuku - Vize Deneme Sınavı 3 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 23.03.10 11:44
İdare Hukuku - Vize Deneme Sınavı 2 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 23.03.10 11:43
İdare Hukuku - Vize Deneme Sınavı 1 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 23.03.10 11:42
İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Final Deneme Sınavı 1 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 10.03.10 02:21


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
ForumTayfa

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 16 22 23 24 25 26 27 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 95 96 97 98 99 100 102 103 104 105 106 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 167 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271


ForumTayfa - Link Değişimi
Telinka İletişim | Voip Ürünleri | Link Değişimine Katılın |

Sitemiz bir forum sitesi olduğundan dolayı, kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. ForumTayfa Yöneticileri mesajları itina ile kontrol etse de, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız [email protected] email adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Any member of our web site has the right of adding comments instantly without getting permisson due to the forum structure of our site basis. Althought, our site modarators check comments with care, all the responsibilities sourced from these comments directly belong to the members. If you still find any illegal content in our site ( A.buse, H.arassment, S.camming, H.acking, W.arez, C.rack, D.ivx, Mp.3 or any Illegal Activity ), please report us via [email protected] .Your reports will be evaluated as soon as the arrival of your e-mail.