ForumTayfa  

Go Back   ForumTayfa > Eğitim > Ödevler - Dersler - Tezler

Ödevler - Dersler - Tezler Ödevler, Dersler ve Tezlerle ilgili istek ve paylaşım yaptığımız bölüm

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23.03.10, 11:48   #1 (permalink)
Süper Tayfa
 
Miss Alone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Nereden: yeditepe istanbul
Mesaj Sayısı: 6.380
Konu Sayısı: 787
Takım: Galatasaray
Rep Gücü: 1507884
Rep Puanı: 150786700
Rep Derecesi : Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000
Ruh Hali:

Standart İdare Hukuku - Final Deneme Sınavı 3




1-) İdarenin en başta gelen genel yetkisi aşağıdakilerden hangisidir?
A) İcrai işlemler yapma
B) Ceza verme
C) Tahsil yetkisi
D) Kamulaştırma
E) Örgütlenme

--------------------------------------------------------------------------------
2-) Köyde olağanüstü hal ilanını gerektiren sebeplerin ve şiddet olaylarının yaygınlaşması yada köylünün canına ve malına tecavüzlerin artması halinde görevlendirilen kolluk aşağıdakilerden hangisidir?
A) Silahlı köy korucusu
B) Geçici köy korucusu
C) Gönüllü köy korucusu
D) Köy bekçisi
E) Polis

--------------------------------------------------------------------------------
3-) İdari işlemler kural olarak yargısal denetime tabidir. Aşağıdakilerden hangisi bu kuralın istisnası değildir?
A) Cumhurbaşkanının tek başına yaptığı işlemler
B) Yüksek Askeri Şura kararları
C) Hakimler ve Savcılar Yüksek Kararları
D) Silahlı kuvvetler mensuplarına verilen disiplin cezaları
E) Memurlara verilen tüm disiplin cezaları

--------------------------------------------------------------------------------
4-) Bir gösteri sırasında başından yaralanan polis memurunun uğradığı zarar idarece tazmin edilir. Bu durum idarenin kusursuz sorumluluğunun hangi ilkesi gereğidir?
A) Sosyal risk
B) Mesleki risk
C) Hizmet kusuru
D) Kişisel kusur
E) Mücbir sebep

--------------------------------------------------------------------------------
5-) Bir idari kararın hem geleceğe yönelik olarak kaldırılmasına hem de yerine yeni karar alınmasına ne ad verilir?
A) Geri alma
B) Değiştirme
C) Kaldırma
D) Düzeltme
E) Terkin

--------------------------------------------------------------------------------
6-) Aşağıdakilerden hangisi yasama yetkisinin devredilmezliği ilkesinin bir istisnasıdır?
A) Genelge
B) Milletlerarası Anlaşmalar
C) Tüzük
D) Kanun Hükmünde Kararname
E) Genel tebliğ

--------------------------------------------------------------------------------
7-) Aşağıdakilerden hangisi başkent teşkilatı içinde yer almaz?
A) Milli Savunma Bakanlığı
B) Valilik
C) Başbakanlık
D) Cumhurbaşkanlığı
E) Bakanlar Kurulu

--------------------------------------------------------------------------------
8-) Tüzük çıkarma yetkisi aşağıdakilerden hangisine aittir?
A) Bakanlar Kurulu
B) Başbakan
C) Cumhurbaşkanı
D) Meclis başkanı
E) Kamu tüzel kişileri

--------------------------------------------------------------------------------
9-) Olağan ve olağanüstü toplantı yeri ve zamanı dışında toplanan il genel meclisini dağıtmaya aşağıdakilerden hangisi yetkilidir?
A) Sayıştay
B) Danıştay
C) İdare Mahkemesi
D) Bölge İdare Mahkemesi
E) Yargıtay

--------------------------------------------------------------------------------
10-) Vali, il genel meclisinin tasdik etmediği kararlarını kaç gün içinde nereye götürmek zorundadır?
A) İl Daimi Encümeni- 7 gün
B) İçişleri Bakanlığı- 20 gün
C) İdari Yargı- 10 gün
D) Yargıtay- 30 gün
E) Sayıştay- 15 gün

--------------------------------------------------------------------------------
11-) Belediye lehine kamulaştırmada kamu yararı kararını almaya kim yetkilidir?
A) Belediye Başkanı
B) Belediye encümeni
C) Belediye meclisi
D) İl Daimi encümeni
E) İl İdare Kurulu

--------------------------------------------------------------------------------
12-) Memurluğa girişte ve memurlukta ilerlemede yeteneğin esas alındığı sisteme ne ad verilir?
A) Derece sistemi
B) Kariyer sistemi
C) Liyakat sistemi
D) Rütbe sistemi
E) Sınıflandırma sistemi

--------------------------------------------------------------------------------
13-) Cumhurbaşkanı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
A) Görev süresi 7 yıldır
B) Bir kişi iki kez Cumhurbaşkanı seçilebilir
C) Cumhurbaşkanı tarafsızdır
D) Seçilince TBMM üyeliği sona erer
E) Seçilince parti üyeliği sona erer

--------------------------------------------------------------------------------
14-) İdare ve Vergi mahkemelerinin tek hakimle verdikleri kararları neresi karara bağlar?
A) Bölge İdare Mahkemesi
B) Yargıtay
C) Sayıştay
D) Danıştay
E) Askeri Yargıtay

--------------------------------------------------------------------------------
15-) OHAL ve sıkı yönetim dönemlerinde çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ne zaman yürürlüğe girer?
A) Yayımlandıktan 45 gün sonra
B) Yayımlandıktan 15 gün sonra
C) Yayımlandığı gün
D) Yayımlandıktan 30 gün sonra
E) Yayımlandıktan 20 gün sonra

--------------------------------------------------------------------------------
16-) Yargı kararlarını kaç gün içinde kasten uygulamayan kamu görevlisi aleyhine tazminat davası açılabilir?
A) 10 gün
B) 15 gün
C) 20 gün
D) 25 gün
E) 30 gün

--------------------------------------------------------------------------------
17-) İki kez üst üste olumsuz sicil alan memura hangi yaptırım uygulanır?
A) Memuriyetle ilişiği kesilir
B) Kademe ilerlemesi 1 yıl durdurulur
C) Aylığının en az 1/30 u kesilir
D) Başka bir sicil amirinin emrine verilir
E) Emeklilik hükümleri uygulanır

--------------------------------------------------------------------------------
18-) Bakanlar Kurulunun başkanı olağan dönemde aşağıdakilerden hangisidir?
A) Başbakan
B) Cumhurbaşkanı
C) Meclis başkanı
D) Anayasa Mahkemesi Başkanı
E) Müsteşar

--------------------------------------------------------------------------------
19-) İdare ve Vergi Mahkemelerinin son inceleme mercii neresidir?
A) Yargıtay
B) Sayıştay
C) Danıştay
D) Askeri Yargıtay
E) TBMM

--------------------------------------------------------------------------------
20-) Barolar baroya bağlı avukatlara aşağıdaki cezalardan hangisini veremez?
A) Hapis cezası
B) Para cezası
C) Uyarma
D) Kınama
E) Meslekten men

--------------------------------------------------------------------------------
21-) İki kamu kuruluşu arasındaki kamulaştırmayla ilgili uyuşmazlıklar nerede görülür?
A) Yargıtay
B) Sayıştay
C) İdare Mahkemesi
D) Danıştay
E) Asliye Hukuk Mahkemesi

--------------------------------------------------------------------------------
22-) Devletin toplumsal yaşama çok geniş bir şekilde müdahale ettiği sistem hangisidir?
A) Liberalizm
B) Sosyalizm
C) Sosyal Devlet
D) Polis devlet
E) Laik devlet

--------------------------------------------------------------------------------
23-) Aşağıdakilerden hangisi idari kararların özelliklerinden değildir?
A) Tek yanlılık
B) İcrailik
C) Hukuka uygunluk karinesinden yararlanma
D) Yargısal denetim
E) İlgilinin muvaffakatına dayanma

--------------------------------------------------------------------------------
24-) Genel ve Katma bütçeli kuruluşların hesap ve işlemlerini TBMM adına denetleyen kurum aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sayıştay
B) Danıştay
C) Maliye Bakanlığı
D) Yargıtay
E) Defterdar

--------------------------------------------------------------------------------
25-) Devlet memurlarının emekli olmasına rağmen yerine başkası gelene kadar 30 gün daha göreve devam etmeleri hangi ilke gereğidir?
A) Bedelsizlik
B) Süreklilik ve düzenlilik
C) Uyarlama
D) Nesnellik
E) Eşitlik

--------------------------------------------------------------------------------
26-) Tüm ülke çapında görülen kamu hizmetlerine ne ad verilir?
A) Tekelli kamu hizmeti
B) Tekelsiz kamu hizmeti
C) Milli kamu hizmeti
D) Yerel kamu hizmeti
E) Mahalli kamu hizmeti

--------------------------------------------------------------------------------
27-) Valinin görev alanına giren bir konuda kaymakamın karar alması ne tür bir yetkisizlik oluşturur?
A) Konu
B) Yer
C) Zaman
D) Görev
E) Kişi

--------------------------------------------------------------------------------
28-) Anayasa Mahkemesi aşağıdakilerden hangisini denetleyemez?
A) Kanun hükmünde kararname
B) Vergi yasası
C) Kanun
D) Şekli kanun
E) Milletlerarası anlaşma

--------------------------------------------------------------------------------
29-) Kamu hizmetlerinin konularına göre sınıflandırılmasında eğitim hizmetleri hangi tür kamu hizmetlerine girer?
A) İktisadi kamu hizmeti
B) Kültürel kamu hizmeti
C) Sosyal kamu hizmeti
D) Bilimsel-teknik kamu hizmeti
E) İdari kamu hizmeti

--------------------------------------------------------------------------------
30-) Hangisi bütün memurlar için tanınmış haklardan değildir?
A) Ölüm yardımı ödeneği
B) Mahrumiyet yardımı ödeneği
C) Doğum yardımı ödeneği
D) Giyecek yardımı ödeneği
E) Aile yardımı ödeneği


1-)
A


2-)
B


3-)
E


4-)
B


5-)
B


6-)
D


7-)
B


8-)
A


9-)
B


10-)
C


11-)
B


12-)
C


13-)
A


14-)
A


15-)
C


16-)
E


17-)
D


18-)
A


19-)
C


20-)
A


21-)
D


22-)
B


23-)
E


24-)
A


25-)
B


26-)
C


27-)
A


28-)
E


29-)
E


30-)
D


Miss Alone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İdare Hukuku - Final Deneme Sınavı 1 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 2 23.03.10 13:03
İdare Hukuku - Final Deneme Sınavı 2 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 23.03.10 11:47
İdare Hukuku - Vize Deneme Sınavı 3 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 23.03.10 11:44
İdare Hukuku - Vize Deneme Sınavı 2 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 23.03.10 11:43
İdare Hukuku - Vize Deneme Sınavı 1 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 23.03.10 11:42


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
ForumTayfa

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 16 22 23 24 25 26 27 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 95 96 97 98 99 100 102 103 104 105 106 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 167 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271


ForumTayfa - Link Değişimi
Telinka İletişim | Voip Ürünleri | Link Değişimine Katılın |

Sitemiz bir forum sitesi olduğundan dolayı, kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. ForumTayfa Yöneticileri mesajları itina ile kontrol etse de, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız [email protected] email adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Any member of our web site has the right of adding comments instantly without getting permisson due to the forum structure of our site basis. Althought, our site modarators check comments with care, all the responsibilities sourced from these comments directly belong to the members. If you still find any illegal content in our site ( A.buse, H.arassment, S.camming, H.acking, W.arez, C.rack, D.ivx, Mp.3 or any Illegal Activity ), please report us via [email protected] .Your reports will be evaluated as soon as the arrival of your e-mail.