ForumTayfa  

Go Back   ForumTayfa > Eğitim > Ödevler - Dersler - Tezler

Ödevler - Dersler - Tezler Ödevler, Dersler ve Tezlerle ilgili istek ve paylaşım yaptığımız bölüm

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24.05.10, 01:16   #1 (permalink)
Süper Tayfa
 
Miss Alone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Nereden: yeditepe istanbul
Mesaj Sayısı: 6.380
Konu Sayısı: 787
Takım: Galatasaray
Rep Gücü: 1507884
Rep Puanı: 150786700
Rep Derecesi : Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000Miss Alone 0-10000000
Ruh Hali:

Standart Türk Vergi Sistemi Soru ve Cevaplar - Ünite 4




Ünite 4
1Aşağıdakilerden hangisi gayrimenkul sermaye iradı dolayısıyla vergi mükellefi değildir?
a) Gayrimenkullerin sahipleri
b) Gayrimenkullerin mutasarrıfları
c) Gayrimenkullerin kiracıları
d) Gayrimenkullerin bakıcıları
e) Gayrimenkullerin irtifak hakkı sahipleri
Cevap D: Kira geliri elde etmedikleri için mükellef sayılmazlar. (C) şıkkına dikkat: Kiraladığı gayrimenkulü, bir başka kimseye kiralayan kiracı da GMSİ elde eder.

2Aşağıdakilerden hangisi GVK’na göre gayrimenkul değildir?
a) Hisse senetleri
b) Tapu siciline kayıtlı haklar
c) Gemi ve gemi payları
d) Motorlu nakil ve çekme araçları
e) Kiraya verilen demirbaş eşya
Cevap A: Menkul sermayedir.

3Aşağıdakilerden hangisi gayrimenkul sermaye iradı olarak vergilendirilmez?
a) Mütemmim cüzlerin gayrimenkulden ayrı olarak kiralanması
b) İrtifak, intifa, sükna, üst ve rehin haklarının kiralanması
c) Arama, işletme ve imtiyaz hakları ve ruhsatlarının kiralanması
d) Nakdî sermayenin kiralanması
e) Telif haklarının, sahipleri ve kanunî mirasçıları dışındaki kimselerce kiralanması
Cevap D: Nakdî sermayenin kiralanması faiz veya kâr payı elde etmektir. Nakit sermayenin getirisi daima menkul sermaye iradıdır.

4Aşağıdakilerden hangisi GMSİ olarak vergilendirilmez?
a) Üçüncü kişilerin kiraladığı telif hakları
b) Arazinin kiralanması
c) Voli ve dalyanların kiralanması
d) Motorlu araçların kiralanması
e) Mirasçının eserin telif hakkını kiralaması
Cevap E: Serbest meslek kazancıdır.

5Götürü gider indirimi, hangi gelir türü için uygulanabilir?
a) Arızî kazançlar
b) Ticarî kazanç
c) Değer artışı kazancı
d) Menkul sermaye iradı
e) Gayrimenkul sermaye iradı
Cevap E: Sadece GMSİ’de uygulanır. Kazancın %25’i götürü giderdir.

62006 yılında tahsil edilen 2007 yılına ait bina kira bedeli, hangi yılın geliri sayılır?
a) 2007 b) 2006
c) 2005 d) 2008
e) 2009
Cevap A: Gelecek yıllara ilişkin olup peşin tahsil edilen kira bedelleri tahsilatın yapıldığı yılın geliri sayılmaz. Hangi yıla ilişkin ise o yılın geliri sayılır.

7Apartman dairesi sahibi ve aynı zamanda serbest meslek erbabı olan mükellef 2006 yılında bu daire için 4 .000 lira kira geliri elde etmiştir.
Götürü gider usulünü benimseyen mükellefin 2006 yılı safi GMSİ kaç liradır?
a) 4.000
b) 3.750
c) 3.000
d) 2.500
e) 750
Cevap C: Mükellef serbest meslek erbabı olduğu için mesken istisnasından yararlanamaz. Sadece %25 götürü gider uygulanır. Götürü gider indirimi: 4.000 x %25 = 1.000 liradır.
Safi Kazanç: (4.000– 1.000=) 3.000 liradır.

8Apartman dairesi sahibi tüccar A 2006 yılında bu daire için 7.500 lira kira geliri elde etmiştir. 2004 yılına ait kira bedeli olarak 2006 yılı içinde 4.500 lira tahsil etmiştir. Bay A ayrıca 2007 yılına ilişkin 10.000 liralık kira bedelini de 2006 yılı içinde peşin tahsil etmiştir.
Mükellefin 2006 yılı safi GMSİ kaç liradır?
a) 7.650
b) 9.000
c) 12.000
d) 15.150
e) 16.500
Cevap B: Geçmiş yıllara ve içinde bulunulan yıla ilişkin peşin tahsil olunan kira bedelleri tahsilatın yapıldığı yılın geliri sayılır. Gelecek yıllara ilişkin olup da peşin tahsil edilen kira bedelleri tahsilatın yapıldığı yılın değil ilgili yılların geliri sayılır. Buna göre A’nın 2006 yılı kira geliri (7.500+ 4.500=) 12.000 liradır. A tüccar olduğu için mesken istisnasından yararlanamaz. Sadece %25’lik götürü gider indiriminden yararlanma hakkı vardır. Şu durumda safi GMSİ, 9.000 lira olacaktır.

9Başka bir geliri olmayan mükellef A 2006 yılında bir gayrimenkulünü mesken olarak kiraya vermiş ve yıllık 7.200 TL kira geliri elde etmiştir.
Buna göre, götürü gider indiriminden yararlanan mükellefin vergiye tabi kazancı kaç TL’dir?
a) 700
b) 750
c) 2.250
d) 3.000
e) 3.750
Cevap E: Mükellef başka bir geliri olmadığı için mesken istisnası olan 2.200 liradan yararlanır, kalan 5.000 liraya % 25 götürü gider uygulanır ve 3.750 lira safi kazançtır.

10Başka bir geliri olmayan mükellef A 2006 yılında 2 adet meskeninden 7.400 TL., işyerinden ise 12.000 TL. kira geliri elde etmiştir.
Buna göre, götürü gider indiriminden yararlanmak isteyen mükellefin vergiye tabi kazancı kaç TL’dir?
a) 10.250
b) 11.250
c) 12.900
d) 14.250
e) 15.900
Cevap C: Mükellefin mesken kira geliri yanında işyeri kira gelirinin olması istisnadan yararlanmasına engel değildir. Mesken kira gelirinin olması istisna hakkı için yeterli bir ölçüdür. Gayri safi kira geliri 19.400 liradır. İstisna sonrası kira geliri 17.200 liradır. Bu tutarın %25’i gider; kalan %75’i ise safi kira geliridir. Şu durumda (17.200 x %75=) 12.900 lira vergiye tabi kazanç olacaktır.

11GMSİ’de istisna aşağıdaki kiralamalardan hangisi için uygulanabilir?
a) Meskenin kiralanması
b) İşyerinin kiralanması
c) Telif haklarının kiralanması
d) Arazinin kiralanması
e) İmtiyaz haklarının kiralanması
Cevap A: Sadece mesken kiralamalarında istisna uygulaması vardır.

12GMSİ’de istisna tutarını değiştirme yetkisi kime aittir?
a) Defterdarlık
b) Maliye Bakanlığı
c) Bakanlar Kurulu
d) Defterdarlık
e) Takdir komisyonları
Cevap C: Bu yetki Bakanlar Kurulu’ na aittir.

13Aşağıda sayılanlardan hangisi gayrimenkul niteliğindeki haklardan değildir?
a) İntifa hakkı
b) Sükna hakkı
c) Üst hakkı
d) Rehin hakkı
e) Rüçhan hakkı
Cevap E: Rüçhan hakkı gayrimenkul niteliğinde değildir.

14Kiranın aynî olarak tahsil edilmesi durumunda emsal kira bedeli kim tarafından tespit edilir?
a) Kiraya veren
b) Kiralayan
c) Maliye Bakanlığı
d) Komisyoncu
e) Takdir komisyonu
Cevap E: Emsal kira bedeli tespitini takdir komisyonları gerçekleştirir.

15Emsal kira bedeli vergi değerinin yüzde kaçıdır?
a) 25 b) 20
c) 15 d) 10
e) 5
Cevap E: Emsal kira bedeli binanın vergi değerinin (emlâk vergisi değerinin) yüzde 5’idir.

1650.000 TL. emlâk vergisi değeri olan binanın emsal kira bedeli kaç liradır?
a) 2.500 b) 5.000
c) 10.000 d) 20.000
e) 25.000
Cevap A: 50.000 x %5 = 2.500 TL.

17Aşağıdakilerden hangisinin getireceği kira geliri gayrimenkul sermaye iradı kapsamına girmez?
a) Kamyonet
b) Eser sahibinin eseri
c) Arazi
d) İhtira beratı
e) Ticaret unvanı
Cevap B: Eser sahibi ile mirasçıların eserlerinin telif haklarını kiralamaları sonucu elde ettikleri gelir türü serbest meslek kazancıdır.

18Aşağıdaki durumlardan hangisinde emsâl kira bedeli uygulanır?
a) Yazlığın kışın korunması maksadıyla birisinin kullanımına bırakılması
b) Dairenin annenin veya babanın kullanımına bırakılması
c) Devlete ait binaların kiraya verilmesi
d) Üniversiteye ait binanın sınav yapılması maksadıyla kiraya verilmesi
e) İki adet evin kardeşin ikametine bırakılması
Cevap E: Bir kişiye birden fazla konut tahsis edilmiş ise, sadece birisi için emsal kira bedeli uygulanmaz. Diğeri emsâl kira bedeli uygulamasına tâbidir.

19Gayrimenkul sermaye iradında götürü gider usulünü seçen mükellefler kira giderinin yüzde kaçını gider yazabilirler?
a) 25 b) 35
c) 40 d) 50
e) 75
Cevap A: Kira bedelinin %25’i gider yazılır. Şu durumda kalan %75’i safi kazanç olacaktır.

20Konut olarak kiraya verilen bir adet gayrimenkulün iktisap yılından itibaren 5 yıl süre ile iktisap bedelinin yüzde kaçı gider olarak yazılabilir?
a) 6 b) 5
c) 4 d) 3
e) 2
Cevap B: Satın alınarak kiraya verilen bir adet konutun iktisap (elde etme) bedelinin %5’i, 5 yıl süreyle kira gelirinden gider olarak indirilebilir

21Aşağıdakilerden hangisi mükellefin gerçek gider usulünü benimsemesi durumunda kiraya verilen gayrimenkul ile ilgili indirilebilecek giderlerden biri değildir?
a) Kiraya verilen gayrimenkulle ilgili ödenen emlâk vergisi
b) Sözleşme, kanun veya ilâma uygun olarak kiraya verilen gayrimenkulle ilgili ödenen zarar, ziyan ve tazminatlar.
c) Kiraladıkları mal ve hakları kiraya verenlerin ödedikleri kiralar
d) Kiraya verilen gayrimenkulle ilgili ödenen gelir vergisi
e) Kiraya verenin yaptığı onarım giderleri
Cevap D: Emlâk vergisi gibi belediye vergileri gider yazılabilir fakat gelir vergisi ve her türlü vergi cezaları gider yazılamaz.

22Aşağıdakilerden hangisi mesken istisnasından yararlanabilir?
a) Serbest meslek kazanç erbabı
b) İşletme hesabı esasına göre ticarî kazanç elde edenler
c) Basit usulde ticarî kazanç elde edenler
d) Gerçek usulde ziraî kazanç erbabı
e) Birden fazla işverenden maaş alan ücretliler
Cevap E: Ticarî, ziraî ve meslekî kazançlarını yıllık beyanname ile bildirmek zorunda olanlar, bu istisnadan yararlanamazlar.

23Gelir Vergisi Kanunu’na göre, iktisadî anlamda gelirin yaratılması faaliyetinin dışında kalıp, sadece bu faaliyetleri sürdüren gerçek ve tüzel kişi işletmelerini malî yönden desteklemek amacıyla yatırılan varlıklara ne ad verilir?
a) Amortisman b) Menkul
c) Öz sermaye d) Sermaye
e) Gayrimenkul
Cevap B: İşletmeleri malî yönden desteklemek amacıyla yatırılan varlıklara menkul denir. GVK’da hisse senedi, tahvil ve mevduat sertifikası gibi malî yatırım sermayesi menkul kavramı ile tanımlanmıştır.

24Ticarî, ziraî veya meslekî faaliyet dışında nakdî sermaye veya para ile temsil edilen değerlerden oluşan sermaye dolayısıyla elde edilen kâr payı, faiz ve benzeri iratlara ne ad verilir?
a) Gayrimenkul sermaye iradı
b) Değer artışı kazancı
c) Diğer kazanç ve irad
d) Menkul sermaye iradı
e) Kurum kazancı
Cevap D: Nakdî sermayenin getirisi daima menkul sermaye iradıdır.

25Aşağıdakilerden hangisi menkul kavramını oluşturan para ile temsil edilen değerlerden değildir?
a) Hazine bonosu
b) Hisse senedi
c) Resmî senet
d) Tahvil
e) Mevduat sertifikası
Cevap C: Resmî senet bir menkul kıymet değildir.

26Aşağıdaki menkul sermaye iradı sahiplerinden hangisinin kazancı iştirak paylarından doğan kazanç kapsamında değildir?
a) Limited şirket ortağı
b) Adi komandit şirketin komanditer ortağı
c) İş ortaklığı ortakları
d) Kooperatif katılımcıları
e) Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketin komanditer ortağı
Cevap E: Sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketin komanditer ortağının geliri ile anonim şirket ortağının geliri iştirak payından değil, kâr payından doğan menkul sermaye iradıdır.

27Limited şirket ortaklarının iştirak paylarından doğan kazançları GVK’da sayılan kazanç ve irad türlerinden hangisinin kapsamına girer?
a) Değer artışı kazancı
b) Ticarî kazanç
c) Menkul sermaye iradı
d) Gayrimenkul sermaye iradı
e) Serbest meslek kazancı
Cevap C: İştirak payları menkul sermaye iradı kapsamında yer alır.

28Aşağıdakilerden hangisi menkul sermaye iradı değildir?
a) Motorlu araçların kira bedelleri
b) Her türlü alacak faizleri
c) Banka faizleri
d) Hisse senetleri kâr payları
e) Tahvil faizleri
Cevap A: Motorlu araç bir gayrimenkuldür; getirisi de gayrimenkul sermaye iradıdır.

29Aşağıdakilerden hangisi menkul sermaye iradı kapsamına girmez?
a) Gelir ortaklığı senetlerinden elde edilen gelir
b) Hisse senedi kâr payı
c) İştirak paylarından doğan kazançlar
d) İştirak paylarının devri karşılığında elde edilen gelirler
e) İskonto bedelleri
Cevap D: İştirak paylarından doğan kazanç ile iştirak payının devrinden doğan kazanç arasındaki fark şudur: Örneğin bir limited şirkette ortak, şirketten yıl sonu kâr payını elde etmişse bu iştirak payından doğan kazanç olarak adlandırılır ve menkul sermaye iradıdır. İştirak payının devrinden doğan kazanç ise, limited şirket ortağının, şirketteki hissesini, diğer bir deyişle, iştirak payını elden çıkarması yani ortaklığı sona erdirecek bir hisse devri yapması sonucu elde ettiği kazançtır. Bu tip kazançlar değer artışı kazancı (diğer kazanç ve irad) olarak adlandırılır.

30Aşağıdakilerden hangisi, vergiye tabi menkul sermaye iradıdır?
a) Faizsiz kredi verenlere ödenen kâr payları
b) İştirak paylarının devri karşılığı elde edilen gelirler
c) Menkul kıymetlerin kuponsuz satışından elde edilen gelirler
d) Menkul kıymetlerin kısmen itfasıyla elde edilen gelirler
e) Menkul kıymetlerin kuponlu satışından elde edilen gelirler
Cevap A: Eğer bankada vadeli mevduat hesabı açtırılmışsa faiz karşılığı getiri sağlanmış olur ve bu gelir MSİ’dir. Finans kurumlarında hesap açtırılmışsa, faizsiz kredi verilmiş sayılır ve karşılığında kâr payı elde edilir. Bu son duruma faizsiz kredi verenlerin sağladığı kâr payı adı verilir. Bu gelir türü de MSİ’dir. Diğer şıklarda geçenler değer artışı kazancıdır.

31Aşağıdakilerden hangisi menkul sermaye iradı kapsamına girmez?
a) Hisse senedi kâr payı
b) Alacak faizi
c) Senet iskonto bedeli
d) İştirak paylarının sahibi adına henüz tahakkuk etmemiş kâr paylarının devir ve temliki karşılığı alınan paralar ve ayınlar
e) Tahvil satış geliri
Cevap E: Değer artışı kazancı (diğer kazanç ve irad) sayılır.

32Adi komandit şirketin ve sermayesi paylara bölünmüş (eshamlı) komandit şirketin komanditer ortağının elde ettiği kâr payı hangi gelir unsuruna girmektedir?
a) Arızî kazanç
b) Serbest meslek kazancı
c) Değer artışı kazancı
d) Menkul sermaye iradı
e) Gayrimenkul sermaye iradı
Cevap D: Komanditer ortaklar şirketin faaliyet türü ne olursa olsun menkul sermaye iradı elde ederler. Komanditer ortak şirketteki sermayedarı temsil eder.

33Sermayesi paylara bölünmüş (eshamlı) komandit şirketin kurum kazancından kurumlar vergisi düşüldükten sonra ortaklara dağıtılacak kâr payı 100.000 liradır.
Komandite ortakların payı %30 ise, ortakların menkul sermaye iradı sayılan kâr payı tutarı kaç liradır?
a) 15.000 b) 30.000
c) 50.000 d) 70.000
e) 100.000
Cevap D: Şirkette sermayedar komanditer ortaktır. Şu durumda, komanditer ortak sermaye üzerinden kazanç elde eder. Komanditere dağıtılacak kâr payı MSİ’dir. Komanditenin payı %30 ise komanditerin payı %70’dir. Dağıtılan MSİ (100.000 x %70=) 70.000 liradır. Komanditenin payı olan 30.000 lira şirketin dağıttığı ticarî kazanç olarak kabul görür.

34Menkul sermaye iradlarının vergilendirilmesinde aşağıdaki yöntemlerden hangisi izlenir?
a) Beyan usulüne göre vergilendirilir
b) Götürü usule göre vergilendirilir
c) Mükellefin kendisi vergiyi hesap eder
d) Safi kazanç defter kayıtlarından tespit edilir
e) Tevkif yoluyla vergilendirilir
Cevap E: Menkul sermaye iradları tevkif (kaynakta kesinti/ stopaj) yoluyla vergilendirilir. Örneğin, bir AŞ ortağı şirketten kâr payını almadan önce, tıpkı işverenin ücretliye yaptığı gibi vergisi kaynakta kesilir. Vergiyi kesene, vergi sorumlusu denir. Kesilen vergiler muhtasar beyanname ile bildirilir.
35Aşağıdakilerden hangisi mevduat faizi değildir?
a) Bankadaki vadesiz hesaptan sağlanan faiz
b) Tasarruf sandıklarından elde edilen faiz
c) Tahvil ve hazine bonosu faizi
d) Bankere yatırılan paradan sağlanan faiz
e) Bankadaki vadeli hesaptan elde edilen faiz
Cevap C: Tahvil ve bono faizi mevduat faizi sayılmaz.

36Tüzel kişiliği haiz emekli sandıkları, yardım sandıkları ile emeklilik ve sigorta şirketleri tarafından 9 yıl süreyle prim ödeyip ayrılanlara yapılan ödemeler hangi gelir unsuruna girer?
a) Ücret
b) Değer artışı kazancı
c) Menkul sermaye iradı
d) Arızî kazanç
e) Gayrimenkul sermaye iradı
Cevap C: Sigorta şirketleri tarafından 10 yıl süreyle prim ödemeden ayrılanlara yapılan ödemeler menkul sermaye iradı sayılır.

37Aşağıda sayılı menkul sermaye iradlarından hangisine indirim oranı uygulanmaz?
a) Tahvil faizi
b) Hazine bonosu faizi
c) Repo geliri
d) Gelir ortaklığı senetlerinden sağlanan gelir
e) Senetlerin iskonto bedelleri
Cevap E: Senetlerin iskonto bedellerine indirim oranı uygulanmaz. (a), (b), (c) ve (d) şıklarının yanı sıra mevduat faizi ile adi alacak faizlerinde de indirim oranı uygulaması vardır.

38Menkul sermaye iradlarına uygulanan indirim oranı, yeniden değerleme oranının hangi orana bölünmesi ile bulunur?
a) Cari yılın ortalama banka faiz oranlarına
b) Toptan eşya fiyatları endeksine
c) Tüketici fiyatları endeksine
d) Devlet tahvili ve hazine bonosu ihalelerinde oluşan bileşik ortalama faiz oranına
e) Merkez Bankası resmî döviz kuru artış oranına
Cevap D: Yeniden değerleme oranının devlet tahvili ve hazine bonosu ihalelerinde oluşan bileşik ortalama faiz oranına bölünmesi ile indirim oranı bulunur.

39İndirim oranını kim tespit eder?
a) Maliye Bakanlığı
b) Bakanlar Kurulu
c) Defterdarlık
d) Merkez Bankası
e) Hazine Müsteşarlığı
Cevap A: 38’inci soruda açıklanan kurallar çerçevesinde, Maliye Bakanlığı tarafından belirlenir.

40Aşağıdakilerden hangisi menkul sermaye iradlarında indirilmeyecek giderdir?
a) Menkul kıymetlerin saklandığı kasanın kira bedeli
b) Şirket toplantılarına katılmak için yapılan giderler
c) Menkul kıymetlerin sigorta ücretleri
d) Menkul değerler ve bunların iradları için ödenen damga vergisi
e) Temettü hisseleri ve faizlerin tahsil giderleri
Cevap B: Şirket toplantısına katılma masrafları gider yazılamaz. Ancak depo etme (kasa kirası) giderleri, sigorta ücretleri gibi menkul değerlerin korunması için yapılan giderler, temettülerin tahsili için bankanın aldığı ücretler ve menkul değerlere için ödenen damga vergisi gider yazılabilir (gelir vergisi indirilemez).

41Menkul kıymetlerin geri alım ve satım taahhüdü ile iktisap veya elden çıkarılması karşılığında sağlanan menfaatlere ne ad verilir?
a) Repo geliri
b) Mevduat faizi
c) Hisse senedi kâr payı
d) Gelir ortaklığı senedinden sağlanan gelir
e) Tahvil faizi
Cevap A: Repo geliri olarak adlandırılır.

42I. Anonim şirket ortağı
II. Limited şirket ortağı
III. Eshamlı komandit şirkette komanditer ortak
IV. Kooperatif katılımcısı
V. Adi komandit şirkette komanditer ortak
VI. İş ortaklığı ortağı
Yukarıda sayılanların hangisinin geliri hisse senetlerinden doğan kazanç kapsamındadır?
a) I ve III
b) I ve II
c) I, V, IV
d) I, III, VI
e) I, IV, V, VI
Cevap A: Sadece AŞ ile sermayesi paylara bölünmüş (eshamlı) komandit şirketler hisse senedi çıkarabilir. Bu şirketlerin ortakları hisse senedi kâr payından doğan MSİ elde ederler. Diğerleri ise iştirak payından doğan MSİ elde ederler.

43Menkul sermaye iradlarında aşağıdakilerin hangisi iradın elde etme tarihi değildir?
a) Tahvil faizlerinde, faiz kuponunun üzerinde yazılı tarih
b) Kâr payları ile iştirak paylarının, tahsil edilebilir hâle geldiği tarih
c) Mevduat faizlerinde, vade tarihi
d) Hisse senetleri ve tahvillerin vadesi gelmemiş kâr paylarının devrinde, kâr payı kuponunun üzerinde yazılı tarih
e) Faizsiz kredi verenlere ödenen kâr paylarında, kâr payının dağıtılmaya başlandığı tarih
Cevap D: Hisse senetleri ve tahvillerin vadesi gelmemiş kâr payı kuponlarının devrinde, devir ve temlikin yapıldığı tarih elde etme tarihidir. Ayrıca, senetlerin iskonto edilmesinde, iskontonun yapıldığı tarih elde etme tarihidir.
DİKKAT! Menkul sermaye iradında gelir tahakkuk ettiğinde gelir elde edilmiş sayılır, iradın nakden alınmamış olması elde etmenin gerçekleşmesini önlemez; önemli olan gelirin tahsil edilebilir hâle gelmesidir.


Miss Alone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türk Vergi Sistemi Soru ve Cevaplar - Ünite 2 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 1 23.04.11 20:49
Türk Vergi Sistemi Soru ve Cevaplar - Ünite 3 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 24.05.10 01:13
Türk Vergi Sistemi Soru ve Cevaplar - Ünite 1 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 24.05.10 01:08
Türk Vergi Sistemi - Ünite 4 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 10.03.10 02:05
Türk Vergi Sistemi - Ünite 2 Miss Alone Ödevler - Dersler - Tezler 0 10.03.10 02:02


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
ForumTayfa

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 16 22 23 24 25 26 27 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 95 96 97 98 99 100 102 103 104 105 106 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 167 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271


ForumTayfa - Link Değişimi
Telinka İletişim | Voip Ürünleri | Link Değişimine Katılın |

Sitemiz bir forum sitesi olduğundan dolayı, kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. ForumTayfa Yöneticileri mesajları itina ile kontrol etse de, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız [email protected] email adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Any member of our web site has the right of adding comments instantly without getting permisson due to the forum structure of our site basis. Althought, our site modarators check comments with care, all the responsibilities sourced from these comments directly belong to the members. If you still find any illegal content in our site ( A.buse, H.arassment, S.camming, H.acking, W.arez, C.rack, D.ivx, Mp.3 or any Illegal Activity ), please report us via [email protected] .Your reports will be evaluated as soon as the arrival of your e-mail.