ForumTayfa  

Go Back   ForumTayfa > Sohbet - Yaşam > Sağlık

Sağlık Sağlığınız ile ilgili güncel bilgileri bu bölüm altından temin edebilirsiniz...

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11.11.11, 17:40   #1 (permalink)
Aнн σ gözℓєяι уσк мυ.❤♡
 
İkinci bahar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Nereden: FenerbAhÇenİn qöbEqindeNஐ
Mesaj Sayısı: 3.627
Konu Sayısı: 892
Takım: Fenerbahçe
Rep Gücü: 500856
Rep Puanı: 50084319
Rep Derecesi : İkinci bahar 0-10000000İkinci bahar 0-10000000İkinci bahar 0-10000000İkinci bahar 0-10000000İkinci bahar 0-10000000İkinci bahar 0-10000000İkinci bahar 0-10000000İkinci bahar 0-10000000İkinci bahar 0-10000000İkinci bahar 0-10000000İkinci bahar 0-10000000
Ruh Hali:

Standart Kurban etini sağlıklı tüketebilmenin 15 yolu






Gelen Kurban Bayramı'yla birlikte tüketimi artan et, içerdiği yağ nedeniyle kişinin sindirim sisteminde bazı rahatsızlıklara neden olabiliyor. Ancak kurallara uyar ve eti doğru şekilde tüketirseniz; etin vücuda olan zararlarını da minimuma indirebilirsiniz


Kurban bayramında et tüketimiyle birlikte yağ tüketiminin de artması sindirim sistemini yavaşlatıyor ve yoruyor. Bunun sonucunda da reflü ya da hazımsızlık gibi birtakım sindirim problemleri ile besin zehirlenmeleri ortaya çıkabiliyor. Kurban Bayramı'nı sağlıklı geçirebilmek; etin hazırlanmasından bayramdaki beslenme düzenine kadar birçok konuya dikkat etmeye bağlı. Çamlıca Universal Hastanesi'nden Diyetisyen Samet Yağlı, sorunsuz bir bayram geçirmek isteyenlere şu uyarılarda bulundu:

VETERİNER KONTROLÜ
1
Sağılığınız için, öncelikle alınan kurbanlığın veteriner hekim kontrolünden geçmiş olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz.

24 SAT SONRA TÜKETİN
2
Kesilen et, o gün içerisinde tüketilmemeli. Yaklaşık beş saat oda sıcaklığında kalması gereken et, ardından 24 saat buzdolabında bekletilmeli. Kesilir kesilmez tüketilen etler hem daha lezzetsiz hem de mide-bağırsak problemlerine yol açabilecek niteliktedir. Lezzet için; buzdolabında 1 derecede 24 saat beklettikten sonra tüketin.

BUZLUKTA BİR HAFTA
3
Kurban etleri sıcaklığa duyarlı besinler oldukları için bozulmaları da çabuk olabilir. Bu yüzden kesilen et buzdolabında en fazla üç gün; buzdolabının buzluk bölümünde bir hafta; derin dondurucularda ise üç aya kadar bekletilebilir.

TEKRAR DONDURMAYIN
4
Eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt kısmında çözdürün. Taze eti, buzdolabında en fazla bir gün saklayın. Uzun süre saklayacaksanız, yiyeceğiniz miktarlarda ayırıp geri kalanını derin dondurucuda 2-3 ay muhafaza edebilirsiniz. Çözülen etleri de hemen kullanın ve asla tekrar dondurmayın. Çünkü çözdürülüp tekrar dondurulan etlerde bakterilerin sayısı artar. Bu şekilde kullanılan etler de besin zehirlenmelerine yol açar.

HAFİF bir KAHVALTI
5
Bayram gününe mutlaka hafif bir kahvaltı ile başlayın. Özellikle bayram namazı, kurban kesimi telaşına düşerek günün ilk öğününü unutan kişilerin; en azından 10 adet fındık ve beş adet kuru kayısı veya bir çay bardağı kadar Çorum leblebisi ve üzüm karışımı yemeleri, biraz da olsa tok kalmalarını sağlayacaktır.

ÇORBA İLE BAŞLAYIN
6
Etlerin yapısında posa bulunmaz. Dolayısıyla sebze ve meyve gibi posa miktarı çok yüksek olan besinler hacimleri fazla olduğu için bir öğünde çok tüketilemezken; etler fazla miktarda yenebiliyor. Bunu önlemek için yemeğe çorba ile başlayın, etin yanına da sebze ya da salata ekleyin. Böylece et tükettiğiniz öğünde de yeteri kadar posa almış olursunuz.

BOL BOL SIVI
7
Et tüketim miktarını; yaş, kilo, cinsiyet, kalp ve damar hastalıkları gibi durumlar belirler. Etlerin içerdiği en yoğun besin öğesi olan protein, beslenmenizde ihtiyacınıza göre yer almalı. Yetişkin ve yaklaşık 70 kilo olan bir kişi için günlük tüketilebilecek et miktarının 50-100 gram arasında tutulması yeterli olur. Fazla alınan protein enerjiye çevrilirken açığa çıkan üre, böbreklerin yükünü artırır. Bu da, yeteri kadar sıvı alınmazsa vücudun susuz kalmasına ve rahatsızlıklara neden olur.


#Sayfa#

SALATAYI UNUTMAYIN
8
Et yemeklerinin yanında; bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı eklediğiniz salatanın da bulunması, o öğünü daha dengeli bir hale getirmenize yardımcı olur.

HAŞLAMA YAPIN
9
Yemek pişirirken kavurma, kızartma gibi mide asidini artıracak yöntemler yerine, haşlama, fırın veya ızgara gibi sağlıklı yöntemler uygulanmalıdır.

ATEŞTEN 25 SANTİM UZAK OLSUN
10 Mangal yapacaksanız, etin yağsız bölümünden kullanın. Bir gün önceden taze zencefile yatırılan et daha lezzetli olur. Zencefille beraber etin kanserojen etkisinde azalma olduğu araştırmalarda görülmüştür. Eti mangalda pişirecekseniz, ateşin kor haline gelmiş olmasına dikkat edin. Kömürün yanmasıyla açığa çıkan kanserojen maddelerin ete yapışmaması için etleri ateşten 25 santim uzaklıkta tutup pişirin. Ateşe yakın pişirilen etlerin yağlarının yanması da kanserojen maddelere neden olur.

GÜN İÇİNDE 30 DAKİKA YÜRÜYÜŞÜ İHMAL ETMEYİN
11 Kurban etlerinin kuyruk ve iç yağları yenmeyeceği gibi et yemeklerine ekstra yağ olarak da kullanılmamalıdır.

BİTKİ ÇAYI İÇİN
12
Kurbanlıklardaki sakatatlar özellikle kalp-damar problemleri olan kişiler tarafından tüketilmemeli. Sağlıklı bireylere de sakatat önermiyoruz
13 Bayram gününde en az 2-2.5 litre su içmeyi ihmal etmeyin. Bunun yaklaşık sekiz bardağı su olmalı. Geri kalan 2-3 bardağını ise çay, kahve, kolalı içecekler gibi uyarıcı içecekler yerine; yeşil çay, papatya çayı, adaçayı veya ayran olarak tüketebilirsiniz. Eğer tansiyon hastası değilseniz, günde 1 şişe maden suyu da alternatifiniz olabilir.
14 Hazımsızlık veya bulantı görülen kişiler 5'li çay ile kendilerini daha rahat hissedebilirler. 5'li çay: Zencefil, papatya, tarçın, limon kabuğu ve taze naneden oluşur. (Hepsinden birer tutam atın ve 8-10 dakika demleyin.)

EGZERSİZ YAPIN
15
Egzersizi ihmal etmeyin. Gün içinde 30 dakika yürüyüş yapabilir veya misafirliğe gittiğiniz yer yakınsa yürüyerek gidebilirsiniz. Eğer gideceğiniz yer uzaksa; aracınızı 5-10 dakika uzaklıktaki bir yere park edip yürüyebilirsiniz.

HAFİF ATEŞTE UZUN SÜRE PİŞİRİN
AcıbademKozyatağı Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Cirit, Kurban Bayramı'nda sağlığınızdan olmamanız için et tüketimi sırasında dikkat etmeniz gereken noktaları anlattı:
Eti hızlı değil, hafif veya orta sıcaklıkta pişirin
Hangi pişirme yöntemi olursa olsun, etleri hızlı değil hafif veya orta sıcaklıkta uzunca bir süre pişirin. Çünkü hızlı pişirilen ette bol miktarda protein ve B vitamini kaybı oluşuyor. Aklınızda bulunsun; etler için en az besin kaybını sağlayan pişirme yöntemi fırında sulu olarak pişirmektir.
Salatanız 'yeşil' olsun
Kırmızı et, demirden çok zengin bir besin. Et ile beraber C vitamininden zengin olan salata tüketmeniz; etteki demirin fazlasının vücut tarafından emilmesini sağlıyor. Bu nedenle salatanızın bol sebze ve yeşilliklerden oluşmasına özen gösterin.
Etin yanında çiğ sebzeyi unutmayın
Hazımsızlığı artıran en önemli beslenme hatası; yağ oranı yüksek olan besini fazla miktarda tüketmektir. Sindirimi yavaş olan yağlar, gereken miktarların üzerinde tüketilince sindirim rahatsızlıklarına neden olur. Çiğ sebzelerle beraber tüketilen etlerin sindirimi de hem sebzenin yapısında bulunan posa hem de C vitamini sayesinde kolaylaşıyor.
Bol etli yemeklere ekstra yağ katmayın
100 gram yağlı dana etinde yaklaşık 3 tatlı kaşığı kadar yağ bulunuyor. Bu nedenle sebzeli kebap ve güveçte yapılan etli yemekler gibi bol etli hazırladığınız yemeklere yağ eklemeyin.
Ekmek ve sebze grubu sofranızda mutlaka olsun!
Sofranızda etin yanı sıra ekmek (pilav, makarna, ekmek) ve sebze grubundan besinler yer almalı. Bu, sindirimin kolaylaşması açısından çok önemli.

YARIN: MÜKEMMELİYETÇİ KİŞİLER DİYETİ BIRAKIYOR



Kurban bayramında et tüketimiyle birlikte yağ tüketiminin de artması sindirim sistemini yavaşlatıyor ve yoruyor. Bunun sonucunda da reflü ya da hazımsızlık gibi birtakım sindirim problemleri ile besin zehirlenmeleri ortaya çıkabiliyor. Kurban Bayramı'nı sağlıklı geçirebilmek; etin hazırlanmasından bayramdaki beslenme düzenine kadar birçok konuya dikkat etmeye bağlı. Çamlıca Universal Hastanesi'nden Diyetisyen Samet Yağlı, sorunsuz bir bayram geçirmek isteyenlere şu uyarılarda bulundu:

VETERİNER KONTROLÜ
1
Sağılığınız için, öncelikle alınan kurbanlığın veteriner hekim kontrolünden geçmiş olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz.

24 SAT SONRA TÜKETİN
2
Kesilen et, o gün içerisinde tüketilmemeli. Yaklaşık beş saat oda sıcaklığında kalması gereken et, ardından 24 saat buzdolabında bekletilmeli. Kesilir kesilmez tüketilen etler hem daha lezzetsiz hem de mide-bağırsak problemlerine yol açabilecek niteliktedir. Lezzet için; buzdolabında 1 derecede 24 saat beklettikten sonra tüketin.

BUZLUKTA BİR HAFTA
3
Kurban etleri sıcaklığa duyarlı besinler oldukları için bozulmaları da çabuk olabilir. Bu yüzden kesilen et buzdolabında en fazla üç gün; buzdolabının buzluk bölümünde bir hafta; derin dondurucularda ise üç aya kadar bekletilebilir.

TEKRAR DONDURMAYIN
4
Eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt kısmında çözdürün. Taze eti, buzdolabında en fazla bir gün saklayın. Uzun süre saklayacaksanız, yiyeceğiniz miktarlarda ayırıp geri kalanını derin dondurucuda 2-3 ay muhafaza edebilirsiniz. Çözülen etleri de hemen kullanın ve asla tekrar dondurmayın. Çünkü çözdürülüp tekrar dondurulan etlerde bakterilerin sayısı artar. Bu şekilde kullanılan etler de besin zehirlenmelerine yol açar.

HAFİF bir KAHVALTI
5
Bayram gününe mutlaka hafif bir kahvaltı ile başlayın. Özellikle bayram namazı, kurban kesimi telaşına düşerek günün ilk öğününü unutan kişilerin; en azından 10 adet fındık ve beş adet kuru kayısı veya bir çay bardağı kadar Çorum leblebisi ve üzüm karışımı yemeleri, biraz da olsa tok kalmalarını sağlayacaktır.

ÇORBA İLE BAŞLAYIN
6
Etlerin yapısında posa bulunmaz. Dolayısıyla sebze ve meyve gibi posa miktarı çok yüksek olan besinler hacimleri fazla olduğu için bir öğünde çok tüketilemezken; etler fazla miktarda yenebiliyor. Bunu önlemek için yemeğe çorba ile başlayın, etin yanına da sebze ya da salata ekleyin. Böylece et tükettiğiniz öğünde de yeteri kadar posa almış olursunuz.

BOL BOL SIVI
7
Et tüketim miktarını; yaş, kilo, cinsiyet, kalp ve damar hastalıkları gibi durumlar belirler. Etlerin içerdiği en yoğun besin öğesi olan protein, beslenmenizde ihtiyacınıza göre yer almalı. Yetişkin ve yaklaşık 70 kilo olan bir kişi için günlük tüketilebilecek et miktarının 50-100 gram arasında tutulması yeterli olur. Fazla alınan protein enerjiye çevrilirken açığa çıkan üre, böbreklerin yükünü artırır. Bu da, yeteri kadar sıvı alınmazsa vücudun susuz kalmasına ve rahatsızlıklara neden olur.


SALATAYI UNUTMAYIN
8
Et yemeklerinin yanında; bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağı eklediğiniz salatanın da bulunması, o öğünü daha dengeli bir hale getirmenize yardımcı olur.

HAŞLAMA YAPIN
9
Yemek pişirirken kavurma, kızartma gibi mide asidini artıracak yöntemler yerine, haşlama, fırın veya ızgara gibi sağlıklı yöntemler uygulanmalıdır.

ATEŞTEN 25 SANTİM UZAK OLSUN
10 Mangal yapacaksanız, etin yağsız bölümünden kullanın. Bir gün önceden taze zencefile yatırılan et daha lezzetli olur. Zencefille beraber etin kanserojen etkisinde azalma olduğu araştırmalarda görülmüştür. Eti mangalda pişirecekseniz, ateşin kor haline gelmiş olmasına dikkat edin. Kömürün yanmasıyla açığa çıkan kanserojen maddelerin ete yapışmaması için etleri ateşten 25 santim uzaklıkta tutup pişirin. Ateşe yakın pişirilen etlerin yağlarının yanması da kanserojen maddelere neden olur.

GÜN İÇİNDE 30 DAKİKA YÜRÜYÜŞÜ İHMAL ETMEYİN
11 Kurban etlerinin kuyruk ve iç yağları yenmeyeceği gibi et yemeklerine ekstra yağ olarak da kullanılmamalıdır.

BİTKİ ÇAYI İÇİN
12
Kurbanlıklardaki sakatatlar özellikle kalp-damar problemleri olan kişiler tarafından tüketilmemeli. Sağlıklı bireylere de sakatat önermiyoruz
13 Bayram gününde en az 2-2.5 litre su içmeyi ihmal etmeyin. Bunun yaklaşık sekiz bardağı su olmalı. Geri kalan 2-3 bardağını ise çay, kahve, kolalı içecekler gibi uyarıcı içecekler yerine; yeşil çay, papatya çayı, adaçayı veya ayran olarak tüketebilirsiniz. Eğer tansiyon hastası değilseniz, günde 1 şişe maden suyu da alternatifiniz olabilir.
14 Hazımsızlık veya bulantı görülen kişiler 5'li çay ile kendilerini daha rahat hissedebilirler. 5'li çay: Zencefil, papatya, tarçın, limon kabuğu ve taze naneden oluşur. (Hepsinden birer tutam atın ve 8-10 dakika demleyin.)

EGZERSİZ YAPIN
15
Egzersizi ihmal etmeyin. Gün içinde 30 dakika yürüyüş yapabilir veya misafirliğe gittiğiniz yer yakınsa yürüyerek gidebilirsiniz. Eğer gideceğiniz yer uzaksa; aracınızı 5-10 dakika uzaklıktaki bir yere park edip yürüyebilirsiniz.

HAFİF ATEŞTE UZUN SÜRE PİŞİRİN
AcıbademKozyatağı Hastanesi'nden Beslenme ve Diyet Uzmanı İpek Cirit, Kurban Bayramı'nda sağlığınızdan olmamanız için et tüketimi sırasında dikkat etmeniz gereken noktaları anlattı:
Eti hızlı değil, hafif veya orta sıcaklıkta pişirin
Hangi pişirme yöntemi olursa olsun, etleri hızlı değil hafif veya orta sıcaklıkta uzunca bir süre pişirin. Çünkü hızlı pişirilen ette bol miktarda protein ve B vitamini kaybı oluşuyor. Aklınızda bulunsun; etler için en az besin kaybını sağlayan pişirme yöntemi fırında sulu olarak pişirmektir.
Salatanız 'yeşil' olsun
Kırmızı et, demirden çok zengin bir besin. Et ile beraber C vitamininden zengin olan salata tüketmeniz; etteki demirin fazlasının vücut tarafından emilmesini sağlıyor. Bu nedenle salatanızın bol sebze ve yeşilliklerden oluşmasına özen gösterin.
Etin yanında çiğ sebzeyi unutmayın
Hazımsızlığı artıran en önemli beslenme hatası; yağ oranı yüksek olan besini fazla miktarda tüketmektir. Sindirimi yavaş olan yağlar, gereken miktarların üzerinde tüketilince sindirim rahatsızlıklarına neden olur. Çiğ sebzelerle beraber tüketilen etlerin sindirimi de hem sebzenin yapısında bulunan posa hem de C vitamini sayesinde kolaylaşıyor.
Bol etli yemeklere ekstra yağ katmayın
100 gram yağlı dana etinde yaklaşık 3 tatlı kaşığı kadar yağ bulunuyor. Bu nedenle sebzeli kebap ve güveçte yapılan etli yemekler gibi bol etli hazırladığınız yemeklere yağ eklemeyin.
Ekmek ve sebze grubu sofranızda mutlaka olsun!
Sofranızda etin yanı sıra ekmek (pilav, makarna, ekmek) ve sebze grubundan besinler yer almalı. Bu, sindirimin kolaylaşması açısından çok önemli.


__________________
"seni özledim" diyene inanma! herşeyi bırakıp seni görmeye gelene inan!
gerisi boş laf..
paLavra.
İkinci bahar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.11.11, 18:08   #2 (permalink)
sevgi eylem gerektirir.
 
*eL ηîηo* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Nereden: `Şükrü SαrαçoğLu` ~Sonsuza Dek Fenerbahçe ∞ 1o ♥
Mesaj Sayısı: 16.812
Konu Sayısı: 3399
Takım: Fenerbahçe
Rep Gücü: 2150925
Rep Puanı: 215089767
Rep Derecesi : *eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000
Ruh Hali:

Üyenin Facebook Profilini Ziyaret Et Üyenin Twitter Profilini Ziyaret Et
Standart Cevap: Kurban etini sağlıklı tüketebilmenin 15 yolu




bu kurbanda diş sağlığımın 1 yılda ne kadar kötüye gittiğini anladım


__________________
*eL ηîηo* isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.11.11, 19:37   #3 (permalink)
Yönetici
 
hepaestus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Nereden: İstanbul
Mesaj Sayısı: 20.787
Konu Sayısı: 2480
Takım: Fenerbahçe
Rep Gücü: 810764
Rep Puanı: 81073050
Rep Derecesi : hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000
Ruh Hali:

Üyenin Facebook Profilini Ziyaret Et
Standart Cevap: Kurban etini sağlıklı tüketebilmenin 15 yolu




bayram sabahı o etten ciğerden yemezsem ben ona bayram demem değilki 1 gün bekleticem yada 1 hafta


__________________
hepaestus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.11.11, 19:48   #4 (permalink)
Fenerbahçe Tayfası
 
Eda™ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Jun 2008
Nereden: İstanbul
Mesaj Sayısı: 10.901
Konu Sayısı: 1001
Takım: Fenerbahçe
Rep Gücü: 1557478
Rep Puanı: 155745601
Rep Derecesi : Eda™ 0-10000000Eda™ 0-10000000Eda™ 0-10000000Eda™ 0-10000000Eda™ 0-10000000Eda™ 0-10000000Eda™ 0-10000000Eda™ 0-10000000Eda™ 0-10000000Eda™ 0-10000000Eda™ 0-10000000
Standart Cevap: Kurban etini sağlıklı tüketebilmenin 15 yolu




Alıntı:
hepaestus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bayram sabahı o etten ciğerden yemezsem ben ona bayram demem değilki 1 gün bekleticem yada 1 hafta
Değil mi ama
İlk et eve gönderilir. Pişmiş pişmemiş demeden kurban başında yenilir.
Ama ilginç daha sonraki günler o ilk etin tadını alamıyorum.


__________________
Relax! Your problems are in my hands now.
-God
Eda™ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.11.11, 19:50   #5 (permalink)
Yönetici
 
hepaestus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Nereden: İstanbul
Mesaj Sayısı: 20.787
Konu Sayısı: 2480
Takım: Fenerbahçe
Rep Gücü: 810764
Rep Puanı: 81073050
Rep Derecesi : hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000hepaestus 0-10000000
Ruh Hali:

Üyenin Facebook Profilini Ziyaret Et
Standart Cevap: Kurban etini sağlıklı tüketebilmenin 15 yolu




Alıntı:
Eda™ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Değil mi ama
İlk et eve gönderilir. Pişmiş pişmemiş demeden kurban başında yenilir.
Ama ilginç daha sonraki günler o ilk etin tadını alamıyorum.
aynen öyle valla
biz babadan böyle gördük


__________________
hepaestus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.11.11, 21:41   #6 (permalink)
Süper Tayfa
 
Architect - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: May 2007
Mesaj Sayısı: 17.019
Konu Sayısı: 7678
Rep Gücü: 1548719
Rep Puanı: 154868952
Rep Derecesi : Architect 0-10000000Architect 0-10000000Architect 0-10000000Architect 0-10000000Architect 0-10000000Architect 0-10000000Architect 0-10000000Architect 0-10000000Architect 0-10000000Architect 0-10000000Architect 0-10000000
Ruh Hali:

Standart Cevap: Kurban etini sağlıklı tüketebilmenin 15 yolu




O kadar bekleyemeyiz kurban sonrası hemen yemeliyiz lakin 3 yıldır Kurban bayramından uzağım ailemden kurban eti nedir kurabanlık nasıl birşey hatırlamıyorum bile güzel ülkemi özledim. Taşı toprağına kurban senin be!

Mahalllemden geçen patatesçiyi bile özler oldum.



Konu Architect tarafından (11.11.11 Saat 21:59 ) değiştirilmiştir.
Architect isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.11.11, 12:21   #7 (permalink)
sevgi eylem gerektirir.
 
*eL ηîηo* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Nereden: `Şükrü SαrαçoğLu` ~Sonsuza Dek Fenerbahçe ∞ 1o ♥
Mesaj Sayısı: 16.812
Konu Sayısı: 3399
Takım: Fenerbahçe
Rep Gücü: 2150925
Rep Puanı: 215089767
Rep Derecesi : *eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000*eL ηîηo* 0-10000000
Ruh Hali:

Üyenin Facebook Profilini Ziyaret Et Üyenin Twitter Profilini Ziyaret Et
Standart Cevap: Kurban etini sağlıklı tüketebilmenin 15 yolu




Alıntı:
Architect Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
O kadar bekleyemeyiz kurban sonrası hemen yemeliyiz lakin 3 yıldır Kurban bayramından uzağım ailemden kurban eti nedir kurabanlık nasıl birşey hatırlamıyorum bile güzel ülkemi özledim. Taşı toprağına kurban senin be!

Mahalllemden geçen patatesçiyi bile özler oldum.
bir mimarın yürek burkan hikayesii


__________________
*eL ηîηo* isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hamilelikte Sağlıklı ve Güzel Kalmanın 22 Yolu Ahєпк~ Bebeğim 0 09.09.10 16:39
Sağlıklı Yaşamın 100 Kısa Yolu! Architect Sağlık 0 14.05.10 01:04
Kurban etini hemen tüketmeyin peL* Sağlık 0 24.11.09 20:43
İdeal Salatayı Hazırlamanın 5 Sağlıklı Yolu hükümsüzmavi Damak Zevki 0 30.01.09 23:10
Cesedini parçalayıp etini sattılar t o F i t A Dünya Gündemi 10 22.05.08 08:11


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
ForumTayfa

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 16 22 23 24 25 26 27 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 95 96 97 98 99 100 102 103 104 105 106 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 167 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271


ForumTayfa - Link Değişimi
Telinka İletişim | Voip Ürünleri | Link Değişimine Katılın |

Sitemiz bir forum sitesi olduğundan dolayı, kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. ForumTayfa Yöneticileri mesajları itina ile kontrol etse de, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız [email protected] email adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Any member of our web site has the right of adding comments instantly without getting permisson due to the forum structure of our site basis. Althought, our site modarators check comments with care, all the responsibilities sourced from these comments directly belong to the members. If you still find any illegal content in our site ( A.buse, H.arassment, S.camming, H.acking, W.arez, C.rack, D.ivx, Mp.3 or any Illegal Activity ), please report us via [email protected] .Your reports will be evaluated as soon as the arrival of your e-mail.