ForumTayfa  

Go Back   ForumTayfa > Sohbet - Yaşam > Sağlık

Sağlık Sağlığınız ile ilgili güncel bilgileri bu bölüm altından temin edebilirsiniz...

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21.12.07, 11:15   #1 (permalink)
#Her yer Direniş!
 
sharmante - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Nereden: Taksim Gezi Parkı
Mesaj Sayısı: 29.372
Konu Sayısı: 2178
Takım: Beşiktaş
Rep Gücü: 2041799
Rep Puanı: 204175604
Rep Derecesi : sharmante 0-10000000sharmante 0-10000000sharmante 0-10000000sharmante 0-10000000sharmante 0-10000000sharmante 0-10000000sharmante 0-10000000sharmante 0-10000000sharmante 0-10000000sharmante 0-10000000sharmante 0-10000000
Ruh Hali:

Üyenin Twitter Profilini Ziyaret Et
Red face Kurbanlık hayvanın lezzet HARİTASI






Bugün Kurban Bayramı. Fakirinden zenginine hemen herkesin evinin bol miktarda et göreceği bir gün. Kurbanlık hayvanın hangi bölümüne ne ad verilir, onlardan neler yapılır?


Kurban etinden neler yapabilirsiniz? Kurbanlık dana ve koyunun en lezzetli yerleri neresi? Dana ve koyunun neresinden ne yapılır? Kurban eti nasıl saklanır? İşte kurban eti için en önemli bilgiler.

Kurban etini bekletmeden dağıtın

Kurban Bayramı'nda aşırı et ve tatlı tüketiminin çeşitli sağlık problemlerine yol açabileceği için gereğinden fazla tüketilmemesi gerektiği belirtildi. Kesilen hayvanın etinin en az iki saat bekletildikten sonra tüketilmesi gerektiğini bildiren uzmanlar, dağıtımın ise kesimden hemen sonra yapılmasının uygun olduğunu aktardı.

[Sadece Kayıtlı Kullanıcılar Linkleri Görebilir.Kayıt Olmak İçin Tıklayınız...]

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslişah Rakıcıoğlu, etin sindiriminin zor olduğunu ifade ederek, gereğinden fazla et tüketimi halinde midede şişkinlik, hazımsızlık gibi sıkıntıların ortaya çıkabileceğine dikkati çekti. İstanbul Özel Hizmet Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden diyetisyen Aşkın Yüksel ise kurbanlık hayvanın etinin kesimden en az iki saat sonra tüketilmesi gerektiğini söyledi. Yüksel, "Hayvan kesildiği zaman tüm kasları birden kasılı kalır. Bu spazmın çözülmesi yaklaşık 2 saat sürmektedir." diye konuştu.
Yücel, kesilen etin uygun şekilde depolanması için dağıtım işinin de kesimden hemen sonra yapılması gerektiğini söyledi. Kesilen hayvanın eti, yaklaşık olarak 3'e ayrılır. 3'te bir kısmı ev halkı için ayrılır, üçte biri akraba ve komşulara dağıtılır. Kalan üçte biri de fakir ve muhtaçlara yollanır. Kesen şahıs zenginse, tamamını fakirlere dağıtabileceği gibi, orta halli veya kalabalık ise çoğunu veya hepsini evinde kendisi için de bırakabilir.

Hayvana eziyetin cezası 1.645 YTL

Kurbanlıkların, hayvana en az acı verecek şekilde bir anda kesimini de düzenleyen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na aykırı davrananlara, hayvan başına bin 645 YTL idari para cezası uygulanacağı bildirildi.
Yetkililer, Hayvanları Koruma Kanunu'nun 12. maddesinin 2. fıkrasındaki, 'dinî amaçla kurban kesmek isteyenlerin kurbanlarını dinî hükümlere, sağlık şartlarına, çevre temizliğine uygun olarak, hayvana en az acı verecek şekilde bir anda kesimi, kesim yerleri, ehliyetli kesim yapacak kişiler ve ilgili diğer hususlar bakanlık, kurum ve kuruluşların görüşü alınarak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bağlı olduğu bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.' hükmüne dikkati çekti.

Denetimlerde bu maddeye ve yönetmelik hükümlerine aykırı davranıldığının tespiti halinde, hayvan başına bin 645 YTL idari para cezası uygulanacağı bildirildi. Kurbanda en çok görülen manzaralar 'acemi kasapların' neden olduğu kazalar. Bayramın özellikle ilk günü hastanelerin acil servisleri dolup taşıyor. Kesik ve yaralanmalarda acil müdahalenin yanında hijyenin de hayati önem taşıdığını belirten uzmanlar, sakatlananların mutlaka hastaneye gitmesi gerektiğini söylüyor. Özellikle yara, yüzde veya boyundaysa mutlaka hastaneye başvurulmalı.

KURBAN ETİ NASIL SAKLANIR?

SUCUK



MALZEMELER
2 kg sığır eti
10 diş sarmısak
1 çorba kaşığı kimyon
2 çay kaşığı yenibahar
1 çorba kaşığı karabiber
1 çay bardağı tuz
1 çorba kaşığı sucuk baharatı.

HAZIRLANIŞI
Sarımsakları ezin ve baharatlarla tuzu tartın. Eti küçük parçalara ayırın. Etteki yağ oranı yüzde 15 olmalıdır. Sarımısak, tuz ve baharatları ekledikten sonra eti, kıyma makinesinden iki defa geçirin. Bu karışımı yoğurup 12 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Bağırsakları 10-15 dakika bol su içinde yumuşatın. Sucuk içini tekrar yoğurduktan sonra folyolarla rulo yapın.

Daha sonra sucukları bez arasında bir tepsiye yerleştirin ve serin bir yerde 12 saat dinlendirdikten sonra terini silin. Gölge ve serin bir yerde, birbirine değmeyecek şekilde asarak kurutun. Sucuk yapımı sırasında sucuk baharatı bulamazsanız karabiberin ve kimyonun miktarını bir kat artırabilirsiniz.

KAVURMA

MALZEMELER
1 kuzu budu, 150 gr margarin, 1/2 domates, 250 gr çarliston biber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kekik, sıvı yağ.

HAZIRLANIŞI
Dana etinin but ve kol etlerini (az yağlı) kuşbaşı doğrayın. Kendi yağıyla kavurun. Kavururken altının yanmaması için çok az su ilave edin. Bolca tuz katın; çünkü tuz, etin uzun süre korunmasına yardımcı olur. Kavrulan et soğuduktan sonra

folyolarla yuvarlanarak sarılır. Dondurucuya koyarak dondurun. Dayanma süresi bir yıldır.

DONDURMA

Etler 500'er gramlık parçalar halinde strece sarılarak bir yıl dondurucuda saklanabilir.

Çözülmeye bırakılan etin çözüldükten sonra tekrar dondurulması doğru değildir.



__________________
.
.
sharmante isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
ForumTayfa

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 16 22 23 24 25 26 27 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 95 96 97 98 99 100 102 103 104 105 106 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 167 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271


ForumTayfa - Link Değişimi
Telinka İletişim | Voip Ürünleri | Link Değişimine Katılın |

Sitemiz bir forum sitesi olduğundan dolayı, kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. ForumTayfa Yöneticileri mesajları itina ile kontrol etse de, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız [email protected] email adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Any member of our web site has the right of adding comments instantly without getting permisson due to the forum structure of our site basis. Althought, our site modarators check comments with care, all the responsibilities sourced from these comments directly belong to the members. If you still find any illegal content in our site ( A.buse, H.arassment, S.camming, H.acking, W.arez, C.rack, D.ivx, Mp.3 or any Illegal Activity ), please report us via [email protected] .Your reports will be evaluated as soon as the arrival of your e-mail.