ForumTayfa  

Go Back   ForumTayfa > Eğitim > Ödevler - Dersler - Tezler > Yabancı Diller

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20.09.08, 18:12   #1 (permalink)
Deneyimli Tayfa
 
ksklee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Nereden: _karsiyaka_
Mesaj Sayısı: 3.795
Konu Sayısı: 948
Takım: Galatasaray
Rep Gücü: 160502
Rep Puanı: 16048606
Rep Derecesi : ksklee 0-10000000ksklee 0-10000000ksklee 0-10000000ksklee 0-10000000ksklee 0-10000000ksklee 0-10000000ksklee 0-10000000ksklee 0-10000000ksklee 0-10000000ksklee 0-10000000ksklee 0-10000000
Ruh Hali:

Arrow Grammar Test - 013




GRAMMAR TEST - 013

*
1) a. If it were thirsty, it would show some signs of it, wouldn't it?
**** b. You won't learn to speak Turkish properly unless you don't come here and stay with us for a couple of months.
**** c. If you go downtown, will you buy a few things for me?
**** d. If it's convenient for you, let's meet at nine.
**** e. I shan't write to him unless he writes to me.
*
2) a. A person who refused to eat would be dead within two or three months.
**** b. What's the matter? You look as if you could do with a drink.
**** c. Suppose he asked me for the money tomorrow!
**** d. I feel as if my head were on fire.
**** e. I wish I didn't break it. But since I have, I will pay for it.
*
3) a. You'd rather she didn't say anything, wouldn't you?
**** b. He has his breakfast at eight, doesn't he?
**** c. He couldn't have arrived before the others, could he have?
**** d. I suppose he ought to have known that, oughtn't he?
**** e. Let's pretend we're not here, shall we?
*
4) a. Let me read it for you, will you?
**** b. "I feel very sorry for you!"* "Oh, you do, don't you?"
**** c. "I'd go quite mad if I had to live with you!"* "Oh, you would, would you?"
**** d. I say, come and see me tomorrow. Now, will you or will you not?
**** e. "No, I won't listen to you!" "Oh, you won't, won't you?"
*
5) a. "Have you got the tickets?"* "Yes, I've got."
**** b. Haven't they got anything better to do?
**** c. She got bitten by a stray dog.
**** d. Haven't you got any cigarettes? Here. Have one of mine.
**** e. Have you got to go back tonight?
*
6) a. Wouldn't you rather have something else instead.
**** b. I wonder whose else would do instead.
**** c. How else could it possibly be mended?
**** d. Couldn't it be someone else's? All mine are here, safe and sound.
**** e. Isn't there anyone else time you can waste instead of mine?
*
7) a. He was very sorry to hear of your disappointment.
**** b. She hopes to know by tomorrow.
**** c. I object to being pushed around.
**** d. I'm looking forward to see you tomorrow.
**** e. She was told not to come here ever again.
*
8) a. She is happy to have found such a nice place to live in.
**** b. The last person to address me like that was in hospital for a whole week.
**** c. I surprised to hear such words from you.
**** d. We are supposed to be leaving this evening.
**** e. She was afraid to go past the haunted house on her own.
*
9) a. I don't like having to do any homework.
**** b. It's no use asking him to lend you the money.
**** c. I hate practising reading aloud without having learnt the new words first.
**** d. I'm considering giving up smoking one of these days.
**** e. It's a good thing that it has stopped to rain.
*
10) a. Do you know how to make Turkish coffee?
******* b. A lawyer advised me what to do.
******* c. I can't imagine why are you so angry with me.
******* d. We just don't know what to open it with.
******* e. My friend couldn't remember where to go.
*
11) a. She doesn't understand how to do the exercise.
******* b. I don't know who she is speaking to.
******* c. A lawyer advised me not to do.
******* d. I wish I knew what the world is coming to.
******* e. I'm beginning to get really cross now. Don't you know who you're talking to?
*
12) a. Whoever says that is a liar.
******* b. I'll follow you wherever you go.
******* c. I'll do whatever you tell me to.
******* d. We were warmly welcomed wherever we went.
******* e. Eat whatever you like it.
*
13) a. "Have you ever had any kidney trouble?"* "Not that I know of."
******* b. "Has she ever stayed here before?"* "Not that I know of."
******* c. You can have the lot, for all I care.
******* d. Yes, he may bring along a friend, as far as I'm concerned.
******* e. You can stay here, as long as you are quite.
*
14) a. I can't come with you, because I haven't got a ticket.
******* b. Since we're early, let's have a drink first.
******* c. As you've been here before, you'd better lead the way.
******* d. You can't expect him to know the story seeing that he hasn't read it.
******* e. For it's nearly bedtime, we must finish the game soon.
*
15) a. The journey, as I recall it, was long and tedious.
******* b. We were at a disadvantage in that they outnumbered us two to one.
******* c. You may do it whichever way you choose to.
******* d. Your friend climbs trees as a monkey.
******* e. This time, he didn't fail to respond the way we wanted him to.
*
16) a. Bad as things are, we mustn't give up hope completely.
******* b. Being a mother herself, she'll understand your predicament.
******* c. No matter how bad things are, we oughtn't to giving up hope completely.
******* d. Things being as they are, unfortunately the economy shows no signs of an early recovery.
******* e. However rich some people are, they never seem to be satisfied with their lot.
*
17) a. The answers must be written on one side of the paper only.
******* b. You're wanted to help lay the table.
******* c. I was punished for something I didn't do it.
******* d. The matter will be fully discussed tomorrow.
******* e. Not a sound was heard afterwards.
*
18) a. This matter must certainly be looked into.
******* b. To the students were told to wait outside.
******* c. We will all be addressed several questions.
******* d. The light was left on all night.
******* e. Weren't you told to be here by six?
*
19) a. Money is generally assumed to bring happiness.
******* b. The orchestra is said to have played that piece beautifully.
******* c. Afterwards, we were treated to some ice-cream.
******* d. The thief was given a fair trial to him and sent to prison.
******* e. Don't let yourself be laughed at.
*
20) a. She asked if that was the postman, hoping that he had a letter for her.
******* b. Hey! Look out! There's a car coming!
******* c. What on earth has happened here?
******* d. He asked me if I thought she would go out with him, and I said I thought she would...
******* e. Oh, my goodness! What have you done your hair!
*

Here is your key to the answers. Go back to the questions and try to analyze where you went wrong. If terribly unsure, you can always send me e-mail for clarification.

01. b 06. e 11. c 16. c
02. e 07. d 12. e 17. c
03. c 08. c 13. e 18. b
04. b 09. e 14. e 19. d
05. a 10. c 15. d 20. e


ksklee isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Grammar Test - 012 ksklee Yabancı Diller 0 20.09.08 18:11
Grammar Test - 011 ksklee Yabancı Diller 0 20.09.08 18:10
Grammar Test - 004 ksklee Yabancı Diller 0 20.09.08 18:04
Grammar Test - 003 ksklee Yabancı Diller 0 20.09.08 18:03
Grammar Test - 002 ksklee Yabancı Diller 0 20.09.08 18:02


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
ForumTayfa

Arşiv: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 16 22 23 24 25 26 27 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 95 96 97 98 99 100 102 103 104 105 106 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 167 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271


ForumTayfa - Link Değişimi
Telinka İletişim | Voip Ürünleri | Link Değişimine Katılın |

Sitemiz bir forum sitesi olduğundan dolayı, kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir. ForumTayfa Yöneticileri mesajları itina ile kontrol etse de, bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir. Yine de sitemizde yasalara aykırı unsurlar bulursanız [email protected] email adresine bildirebilirsiniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Any member of our web site has the right of adding comments instantly without getting permisson due to the forum structure of our site basis. Althought, our site modarators check comments with care, all the responsibilities sourced from these comments directly belong to the members. If you still find any illegal content in our site ( A.buse, H.arassment, S.camming, H.acking, W.arez, C.rack, D.ivx, Mp.3 or any Illegal Activity ), please report us via [email protected] .Your reports will be evaluated as soon as the arrival of your e-mail.